No sugar!

Heb jij ook wel eens dat je tomatensaus zuur is? Of is je opgevallen dat in veel recepten van tomatensauzen altijd suiker wordt toegevoegd? Ik heb het zelf ook altijd gedaan, suiker toevoegen, want het was ook echt nodig. Niemand zit te wachten op een zure tomatensaus! Nou is het zo dat tegenwoordig in veel te veel producten suiker of dextrose (in welke vorm dan ook) wordt toegevoegd. Wij krijgen dan ook meer dan ooit, dagelijks teveel suiker binnen! Hoe fijn is het dan, dat je met zoiets simpels toch je tomatensaus kunt ontzuren ???

Het wondermiddeltje dat ik gebruik is Baking Soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout) niet te verwarren met bakpoeder (bakingpowder) of gewone soda (schoonmaak soda). Check dus wel even goed of je het juiste hebt! 

puur deliz baking soda

Baking Soda is een natuurlijk mineraal dat de PH waarde neutraliseert. In Engeland en de Verenigde Staten wordt het al ruim 200 jaar voor verschillende toepassingen gebruikt. Nu zien we dat het hier in Nederland ook steeds makkelijker te verkrijgen is (5 jaar geleden betaalde ik bij de Tuinen bijna €6,- voor een klein potje). De meeste supermarkten verkopen het nu voor nog geen €2,-

Wat ik dus doe; In plaats van suiker toe te voegen, gebruik ik op 500 ml saus een kwart theelepeltje baking soda tijdens het koken. Zodra je de baking soda toevoegt en dit door de saus roert, vorm zich een dun schuimlaagje op je saus. Dit is een goed teken en betekent dat de baking soda goed zijn werk doet en de saus ontzuurt. 

Super toch?

puur deliz saus 2

Verder gebruik ik baking Soda om bladgroente mee te wassen. Ik vul de wasbak met koud water en voeg 2 tot 3 eetlepels baking soda toe. Daarna de bladgroente er bij in en even laten staan. Na een paar minuten laten staan, de bladgroente goed afspoelen. Door de baking soda, laten modder en beestje makkelijker los en vooral bij biologische groente is dit super handig! Bij niet biologische groente en fruit was je juist heel goed de pesticiden ermee weg.

Nare geurtjes aan je handen na het snijden van ui of knoflook? Even je handen wassen met baking soda en je ruikt het haast niet meer!

Baking soda heeft vele toepassingen en het is echt interessant om uit te zoeken waar jij het voor kan gebruiken. Klik hier en hier voor een aantal tips!

Waar gebruik jij Baking soda voor? Deel je tips met ons 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.