Ons verhaal
Van huis uit heb ik, Silvia Tatti, bedenker en eigenaar, meegekregen wat lekker en gezond eten bereiden en eten betekent. Als klein meisje zat ik bij mijn moeder op het aanrecht te kijken hoe zij kookte. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mocht helpen. Mijn moeder, een echte Italiaanse mama die kookt met verse ingrediënten en zonder pakjes, zakjes en potjes. Vanaf de middelbare school zag ik al dat vers en gezond eten niet voor iedereen vanzelfsprekend was. Soms door onwetendheid, maar vaak ook gewoon door te druk te zijn. Een pastasaus uit een potje is namelijk veel makkelijker dan zelf 3 uur lang je Bolognesesaus laten pruttelen. Hierbij niet altijd beseffend dat zo’n potje vol zit met zout, suiker en conserveringsmiddelen. Daarbij een niet verwaarloosbaar feit dat je natuurlijk ook erg veel inlevert op smaak. Mijn man en ik hebben jarenlang beide ook 40 uur per week gewerkt, waarbij om 18.00 uur thuis komen heel normaal was.
Om dan nog je eigen pastasaus te maken of aardappels schillen en te koken voor een heerlijke stamppot, is dan eigenlijk te veel gedoe. Er moet natuurlijk in de avond nog gesport worden, je sociale leven bijhouden en misschien zelfs nog gewerkt worden. Om dan na een lange werkdag nog 2 uur in de keuken te staan, daar heb je weinig zin in. Ik kookte toentertijd vaak uitgebreid in het weekend om zo voor de maandag en dinsdag al eten klaar te hebben, op woensdag een snelle maaltijdsalade en op donderdag en vrijdag stond er afhaal of buiten de deur eten op het menu. Tijdens mijn zwangerschap en nu met een kleintje in huis, besef ik mij meer en meer hoe belangrijk gezonde, pure en verse voeding is.
Ik geloof in gezond eten door de focus te leggen op vers, puur en eerlijk. Door een goede balans te vinden in alles wat men eet en je eten vers te bereiden en pakjes, zakjes en potjes links te laten liggen. Zo vermijd je overbodige zouten, suikers en conserveringsmiddelen. Wat heb je hiervoor nodig? Tijd! En juist tijd is vaak het knelpunt.
Met Puur Deliz maak ik pure Italiaanse homecooked maaltijden. Voor iedereen die toch een eerlijke kwalitatieve maaltijd wil eten na een lange drukke dag, maar niet de tijd heeft om dit te zelf te koken. Ik maak gebruik van eerlijke en pure producten. Als het kan, streekproducten en zoveel als mogelijk biologisch. Bereid volgens authentiek Italiaans recept waarbij tijd een essentieel onderdeel is. Less is more is een belangrijk begrip, wat zich uit in het tot zijn recht laten komen van alle ingrediënten. Met mijn eten neem ik je mee op reis naar het echte Italië waarin je de passie voor eten kunt proeven.
Het gezicht achterPuur Deliz?
Ik ben Silvia Tatti, bedenker en eigenaar van Puur Deliz. Ik ben geboren in 1983, getrouwd, moeder van Raff (september 2015) en ook een beetje mama voor onze mopshond Ludo. Geboren en getogen in Enschede, met een Siciliaanse moeder en een Sardijnse vader. Een Ratatouille van culturen ☺.
Ik ben op 5 december 2016 begonnen met mijn eigen bedrijf: Puur Deliz. En wat een goede keuze is dit geweest, ik kan mijn passie voor lekker eten en eten koken nu delen met heel veel andere mensen.
In dit blog stel ik mij nog iets uitgebreider voor.