Puur Deliz Italiaans ontbijt

Cappuccino, café of een café macchiato?

You love it or you hate it! Je kent het wel, je bent op vakantie in Italië en dan wordt je wakker met zin in een ontbijtje en wat tref je dan in je hotel, B&B of agriturismo? Juist ja, koekjes, taart en cake! Het typische Italiaanse ontbijt!

Puur Deliz Italiaans ontbijt

In Nederland zijn de meesten van ons niet gewent zo te ontbijten. Een boterham met hartig of zoet is gebruikelijk, maar koekjes of cake in je koffie dompelen niet! En zeker op vakantie zien de meesten graag een uitgebreid continentaal ontbijt met broodjes, croissantjes en eitjes!

Puur Deliz Italiaans ontbijt

I love it!!!! Thuis doen we een kopje sterke koffie (gemaakt met percolator) met eventueel een koekje en voordat we op strand gaan liggen, stoppen we bij een barretje voor cappuccino’s en paste (gevulde zoete croissants of gevulde soort van oliebollen of gevuld bladerdeeg). Je ziet in Italië in de ochtend dan ook altijd de barretjes al vollopen met locals die buiten de deur ontbijten! Dat is hier heel gebruikelijk en wij gaan dan ook graag mee met dit gebruik! Zelf ben ik gek op de gevulde paste met patisserie crème, maar je kunt ze ook krijgen met jam of chocolade.

Puur Deliz Italiaans ontbijt

Wat hier dan wel heel ongebruikelijk is, maar ik zonder schaamte doe, is na 12.00 uur ’s middags cappuccino drinken! Koffie met melk is namelijk voor het ontbijt! De rest van de dag hoor je gewoon koffie te drinken! Maar ooooooooh wat zijn de cappuccino’s hier lekker! Ik kan er echt geen genoeg van krijgen! Ze weten hier altijd de perfecte balans te vinden tussen koffie, melk en schuim! Ik trek me er dus niks van aan als ze denken; daar heb je die gekke toeristen weer!

Puur Deliz Italiaans ontbijt

Maar laten we eerlijk zijn met alle zoete verleidelijke heerlijkheden die je hier kunt krijgen, past die cappuccino te goed! In ieder dorp Kun je wel een “pasticceria” vinden, vaak gecombineerd met een broodbakker. Waar je de allerlekkerste paste, koekjes en kleine gebakjes kunt kopen. Om jullie even een idee te geven welke verleidingen ik iedere dag hier moet proberen te weerstaan, hier dan enkele foto’s!

Puur Deliz Italiaans ontbijt IMG_2936 Puur Deliz Italiaans ontbijt Puur Deliz Italiaans ontbijt

Lukt het jou om deze verleidingen te weerstaan?

En wat vind jij van het Italiaanse ontbijt?

Puur Deliz Italiaans ontbijt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.