Mijn laatste blog op Sardinië!

Onze laatste 4 dagen op dit prachtige eiland brengen we weer door in Villa Sant Antonio. Hier kunnen we weer genieten van het pure Sardijnse leven en zaligheid! Geen toerisme, back to basic en genieten van pure producten!

Ons huisje is aan de rand van het dorp met echt een schitterend uitzicht! Hier heb ik dan ook heel wat middagjes doorgebracht, genietend van de rust en de prachtige omgeving!

Puur Deliz zaligheid

Hier in de tuin steekt mijn vader een hele ouderwetse BBQ aan (er staat ook een nieuwe Weber, maar die vindt hij maar niks) met heerlijk lokaal vlees! Doordat er hier op het eiland vrij weinig grootschalige veehouderijen zijn en de dieren een eerlijker (voorzover het eerlijk kan) leven hebben, smaakt naar mijn idee het vlees hier veel lekkerder!

Puur Deliz zaligheid

Nu we weer in het dorp zijn gaan we ook op zoek naar lokale wijn en honing. De honing komt hier van een imker uit het dorp en met deze honing verwacht ik dat de Torrone Sardo die ik zelf maak, nog lekkerder is! Wacht dus niet te lang met bestellen! Voor de wijn gaan we naar een oude kennis van mijn vader. Omdat hij verschillende wijnen maakt (van verschillende druiven) moet er natuurlijk geproefd worden! De gekozen wijn mogen we zelf tappen!

Puur Deliz zaligheid Puur Deliz zaligheid

Vooral de oudere generatie hier is nog voor een groot gedeelte zelfvoorzienend. De meeste mensen hebben een stuk grond met bijvoorbeeld olijfbomen (voor de olijfolie) fruitbomen (appel-, peren-, sinaasappel- en vijgenbomen, een uitgebreide moestuin. Maar ook eigen kippen voor de eitjes en schapen voor het vlees en om van de melk kaas (pecorino en ricotta) te maken. Ook zie je dat er tussen buren nog veel aan ruilhandel gedaan wordt. Ik vind het zelf prachtig om te zien dat met de hele industriële en digitale revolutie die er geweest is en met onze consumptiemaatschappij en 24-uurseconomie, er in Europa toch ook nog plekjes zijn waarin het leven nog simpeler is, en misschien ook wel eerlijker en meer puur. Sardinië is dan ook één van de vijf blauwe zones ter wereld, waar de mensen gezonder en langer leven. Hier kun je er meer over lezen.

Nu we ook weer hier in het binnenland zitten en meer thuis eten is het ook tijd voor de echte Sardijnse Ravioli gevuld met ricotta en spinazie! Doordat er hiervoor ricotta van schapenmelk gebruikt wordt krijg je een andere bijzondere smaak. In Nederland is deze ricotta praktisch niet te vinden. Daarom kunnen we deze ravioli thuis in Nederland ook niet maken.

Puur Deliz zaligheid Puur Deliz zaligheid

Natuurlijk moeten we ook terug naar Pizzeria Su Stunnu in Laconi. Vorige week viel ons de pizza een beetje tegen. Wij denken zelf dat dit door de warmte kwam. Gelukkig heeft de extreme hitte plaats gemaakt voor iets aangename zomerse temperaturen en hopen we dat de pizza’s weer net zo lekker zijn! Gelukkig worden we niet teleurgesteld en is het weer heerlijk! De bodem is weer super dun en je proeft die bijzondere smaak van de houtoven! We kunnen het niet laten en gaan de avond voor we het eiland verlaten ook weer terug!

Puur Deliz zaligheid IMG_3231

Wij nemen weer afscheid van dit prachtige eiland vol heerlijkheid! We brengen nog 2 dagen door aan het Lago Maggiore voor we terug rijden naar Nederland! Daar gaan we de laatste inkopen doen voor Puur Deliz!

Ciao!

Puur Deliz zaligheid

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.