Hoewel ik eigenlijk gewoon op vakantie was, blijft Puur Deliz natuurlijk gewoon in mijn hoofd aanwezig! En tijdens de vakantie in Italië heb ik dan ook heel erg veel inspiratie op kunnen doen voor nieuwe gerechten!

Deze pastasalade is zo ontzettend lekker dat ik er meteen mee aan de slag ben gegaan voor Puur Deliz! En op mijn vraag aan jullie op Instagram of dit nieuwe gerecht een plaatsje op de kaart verdiend is volmondig ‘Jaaaaa’ gezegd!

Daarom vanaf vandaag te bestellen, de Insalata di pasta con melanzane e olive Taggiasche. Salade van Mafalda pasta met gebakken aubergine, taggiasche olijven, mozzarella, kappertjes en cherrytomaatjes.

Puur deliz nieuw gerecht Insalata di pasta con melanzane e olive taggiasche

Maar……. deze heerlijke pastasalade is voor nu alleen tijdelijk te bestellen, omdat ik hiervoor de bijzondere Mafalda pasta gebruik en ik hier niet erg veel van op voorraad heb! Ik ben nog even opzoek naar hoe ik deze kan bestellen! Op = voor nu dan ook echt op! Wees er dus snel bij!

Klik hier om gelijk te bestellen!

 

 

Puur Deliz zaligheid

Hoogste tijd voor een nieuwe Newsflash!

Het was even rustig op Social Media! Doordat we druk waren met bestellingen, cateringopdrachten en ‘wat de pot schaft, kwamen we er vaak niet aan toe om veel foto’s en nieuwtjes te posten. Ook het bloggen over de Italiaanse keuken en recepten is een beetje achter gebleven, door de drukte van de afgelopen weken.

2018 is tot nu toe erg druk geweest met allerlei leuke opdrachten en bestellingen! En ook ‘Wat de pot schaft’ is een groot succes gebleken! Super dankbaar voor alle lieve en trouwe Puur Deliz klanten, die het mogelijk maken voor mij om verder te werken aan het Puur Deliz concept! Maar……. we zijn nu ook wel echt toe aan vakantie! Van zaterdag 21 juli t/m zaterdag 11 augustus zijn wij dan ook gesloten en kunnen er geen bestellingen geplaatst worden! Wel zijn wij gewoon bereikbaar via app, mail en telefoon! Mocht je dus info nodig hebben over bijvoorbeeld de abonnementen of voor een catering, neem contact met ons op! Wil je nog even van de schalen af voordat je zelf op vakantie gaat en zijn wij niet langs geweest om ze op te halen? We hebben een housesitter, dus je schalen kun je gewoon langs komen brengen!

Net zoals vorig jaar, zal ik tijdens de vakantie niet stil zitten! Naast het inkopen van Sardijnse heerlijkheden en inspiratie op doen voor Puur Deliz, ga ik proberen weer regelmatig te bloggen over Sardinie en al het heerlijke eten wat dit eiland te bieden heeft!

De blogjes van vorig jaar kun je hier terug lezen:
* Hitte & Heerlijkheid
* Over verboden Sardijnse delicatessen
* Verboden Sardijnse delicatessen deel 2

* De kunst van het leven is genieten
* Het Italiaanse ontbijt
* Sardijnse zaligheid

Bestellingen kunnen geplaatst worden vanaf 12 augustus, en tot aan 31 augustus krijg jij gratis bij je bestelling een bakje Sardijnse Heerlijkheid!

Heb je een feestje in de planning en wil je graag gebruik maken van onze catering, neem dan snel contact met ons op! De agenda begint zich al aardig ( zelfs al met data in oktober) te vullen en vol = vol! Wacht dus niet te lang!

’Wat de pot schaft’

Afgelopen januari zijn we gestart met ‘Wat de pot schaft’ op dinsdag, en door het grote succes hebben we in februari ook de donderdag erbij gepakt! Wat hebben we ook erg veel super leuke en lieve reacties er op gehad! Echt top dat dit concept voor velen van jullie een uitkomst is! Tot nu toe kon je je voor ‘Wat de pot schaft’ opgeven om op dinsdag- en/of  donderdagochtend een whats-app bericht te ontvangen met het gerecht van die dag. Opgeven kan nog steeds! Maar wil je nou niet iedere week die berichtjes ontvangen? Kijk dan vanaf dinsdag 14 augustus, op dinsdag en donderdag op Instagram My Stories. Hier ga ik namelijk ook de ‘Wat de pot schaft’ gerechten opzetten en kun je ook via Instagram bestellen!

Wij gaan hier nog even een weekje knallen om jullie bestellingen te maken! En vanaf volgende week dus de nieuw blogjes op Sardinië!

Tot dan!

 

Zijn jullie ook zo van het heerlijke weer aan het genieten? We hebben al een paar mooie zonnige dagen gehad en er komen een aantal zomerse dagen aan!

Als je dus even geen zin hebt in een warme ovenmaaltijd, bestel dan één van onze pasta en/of rijstsalades! De Pastasalade Caprese is deze hele week voor €6,75 pp te bestellen! Maar check ook vooral onze rijstsalades; Insalata di riso con verdure grigliate en de Insalata di riso con tonno e zucchine grigliate.

weekaanbieding insalata di pasta caprese

En dan nu de winnaar(es) van onze nieuwe gerechten winactie………. wat hebben we veel leuke foto’s voorbij zien komen! Allemaal bedankt voor jullie deelname! We hebben geloot en de foto die gewonnen heeft is van: Vera Wesel 🙂 gefeliciteerd!

Winactie puur deliz

Staan jullie fietsen al klaar voor donderdag? Wij gaan zelf niet fietsen, maar zijn op Hemelvaartsdag wel gesloten. Er kunnen voor deze dag dus geen bestellingen geplaatst worden! ‘Wat de pot schaft’ op donderdag is voor deze week dan ook verplaatst naar woensdag 9 mei!

En deze week staat er nog een bijzondere dag in de agenda…… Moederdag! Twijfel je nog over een mooi Moederdagcadeau? Waar je jouw moeder/vrouw erg blij mee kunt maken, is een avond niet koken! Echt!!! Bestel daarom een mooie maaltijd bij Puur Deliz en wij komen het op Moederdag gratis bezorgen! Gebruik code: moederdag2018 bij je bestelling!

Geniet nog even van deze mooie zomeravond en tot snel!

Groetjes,
Silvia

Aardappel gnocchi puur deliz

Ik had gisteren ongelofelijk veel zin in aardappel gnocchi, maar die kant en klare uit de winkel vind ik zelf te rubberig en chemisch van smaak. Dus besloot ik ze weer een keer zelf te maken! Heerlijke zachte aardappel kussentjes in een tomaten-knoflook-basilicum saus afgemaakt in de oven met parmezaanse kaas en mozzarella; Gnocchi di patate alla Sorrentina. Het ultieme comfortfood.

Aardappel gnocchi puur deliz

Ik poste gisteren op Instagram MyStories foto’s van het proces en het resultaat en vroeg jullie om te stemmen op: ‘recept op blog’ of bestellen als maaltijd! Ongelofelijk maar waar, de uitslag was 50/50 en dus nu het blogje met recept, maar binnenkort ook bij Puur Deliz te bestellen!

Aardappel gnocchi puur deliz

Met maar een paar ingrediënten maak je dit gerecht. Het is dan ook geen ingewikkeld recept, maar het is wel heel belangrijk om een aantal tips goed op te volgen en de belangrijkste is dat je het deeg niet mag over kneden. Bewerk je het deeg te veel en te lang, dan worden je gnocchi te compact en rubberig in plaats van zachte kussentjes. Het kan zijn dat de eerste keer dat je deze gnocchi maakt ze niet helemaal perfect zijn. Geef de hoop niet op, oefening baart kunst en je moet even handigheid krijgen in het kneden van het deeg zodat je wel een mooi egaal deeg krijgt, zonder dat je het deeg te veel bewerkt hebt.

Wat heb je nodig?

Voor de Gnocchi di patate:
* 1 kg kruimige aardappels
* 275 gram patentbloem
* 1 (niet al te groot) geklutst ei
* zout (naar smaak)
* Semola (voor het bewerken van de gnocchi)

Voor de saus:
* 1 fles passatta classica 700 gram (let op dat je de classica hebt zonder toevoegingen van bijvoorbeeld kruiden)
* 3 teentjes knoflook
* Paar blaadjes verse basilicum
* 50 tot 100 gram parmezaanse kaas (naar smaak)
* 1 mozzarella

We beginnen met het koken van de kruimige aardappels in hun schil in een pan met voldoende koud water. Gebruik hiervoor oudere aardappels ipv nieuwe. Nieuwe oogst aardappels absorberen meer water en hierdoor heb je meer meel nodig waardoor je gnocchi minder lekker worden.

Terwijl je wacht op je aardappels, zet je je tomatensaus op. Laat drie teentjes knoflook in een pan met een beetje olijfolie warm worden en schenk dan de passatta erbij. Vul dan de fles (of kartonnen pakje) voor 40% met water, even schudden, en schenk dit ook in de pan. Door het toevoegen van het water kun je de saus langer laten koken, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen, zonder dat de saus te dik wordt. Voeg een beetje zout, peper en baking soda toe en laat ongeveer een uurtje pruttelen. En natuurlijk af en toe wel even roeren. Als je saus klaar is, zet je het vuur uit en voeg je de blaadjes basilicum toe. Laat de basilicum niet meekoken met de saus, hierdoor verliest het namelijk zijn smaak. Door het toe te voegen op het moment dat je het vuur uitdraait geeft de basilicum zijn smaak af, zonder mee gekookt te worden.

Check na 30 minuten nadat het water kookt of de aardappels gaar zijn. Kun je er met een vork doorheen, dan zijn ze gaar.

Schil de aardappels terwijl ze nog warm zijn (erg belangrijk dat je de aardappels verwerkt terwijl ze warm zijn, laat ze dus niet eerst afkoelen!!!) en pureer ze met een aardappelpers. Gebruik hiervoor geen foodprocessor of staafmixer, hierdoor worden ze lijmachtig en zijn je gnocchi verpest.

Aardappel gnocchi puur deliz

Op een houten plank vorm je nu een kuiltje in het meel en leg je je geperste aardappels erop. Zout de aardappels naar smaak en voeg een geklutst eitje toe.

Aardappel gnocchi puur deliz

Begin nu voorzichtig de ingrediënten te mengen en te kneden. Doe dit heel rustig en voorkom dat je het deeg overkneed. Zodra je een mooi egaal deeg heb stop je met kneden. Je deeg is klaar!

Aardappel gnocchi puur deliz

Voor het maken van Gnocchi gebruik ik semola, om te zorgen dat de gnocchi niet aan je werkplank of aan elkaar blijven plakken. Semola is een grof gemalen graan die niet door je deeg geabsorbeerd wordt. Dit is dus beter om ervoor te zorgen dat je gnocchi niet melig worden. Semola is hier in Nederland bijvoorbeeld te koop bij de AH en staat niet bij het meel, maar bij de pasta van De Cecco.

Gebruik nu steeds een klein beetje deeg om een rol van ongeveer 3 cm te draaien, doe dit ook weer zonder het te deeg te veel te bewerken. Met een deegsnijer snijd je je rol in stukjes.

Aardappel gnocchi puur deliz

Er zijn houten vormen te koop, om de gnocchi hun traditionele vorm en reliëf te geven, maar ik gebruik hier gewoon een vork voor. Leg je vork met de tanden naar beneden op je werkplank en rol de kleine kussentjes (zonder hard te drukken) over de vork.

Aardappel gnocchi puur deliz

Bestrooi een bakplaat (met bakpapier) met Semola en leg hier je gnocchi op.

Aardappel gnocchi puur deliz

Als je al je gnocchi gemaakt hebt, kun je een grote pan water aan de kook brengen. Op het moment dat het water kook, kun je het water zouten en de gnocchi erbij gooien. Deze aardappel gnocchi hebben maar weinig tijd nodig, dus blijf erbij staan. Zodra de gnocchi boven komen drijven, zijn ze klaar en kun je ze uit het water scheppen. Let op, dat je niet teveel gnocchi tegelijk kookt. Het is beter om het in een aantal keer te doen.

Als je gnocchi klaar zijn, is als het goed is je saus ook klaar. Meng de gnocchi met de saus in een grote ovenschaal (of kleine 1-persoons ovenschaaltjes) en maak het af met de parmezaanse kaas en mozzarella.

Verwarm je oven voor op 250 graden en zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. En klaar zijn je Gnocchi di patate alla Sorrentina! Buon appetito!

Aardappel gnocchi puur deliz

Wil je toch een andere saus bij je gnocchi? Probeer dan eens een Quattro formaggi saus!

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie creaties! Laat je me weten hoe de gnocchi gelukt zijn?

Tot snel!

Tijd voor een Newsflash!

Nieuwe gerechten
Onze nieuwe gerechten staan alweer bijna twee weken op de kaart en worden al volop besteld en we hebben er ook allemaal positieve reacties op gehad! Super!!! Dank je wel allemaal! Heb jij de nieuwe gerechten nog niet bekeken? Check dan snel ‘nieuwe Puur Deliz maaltijden op de kaart’.

Newsflash puur deliz

Om deze nieuwe gerechten nog even extra in het zonnetje te zetten krijg je t/m 30 april 10% korting op alle nieuwe gerechten met kortingscode new@pd. En er is ook nog een super leuke winactie! Post jij een foto van één van deze gerechten op Instagram (met tag @puurdeliz) of Facebook (met check-in bij Puur Deliz) dan maak jij kans op een hoofdgerecht en dessert voor twee personen! Op 6 mei kiezen we de leukste, creatiefste en origineelste foto!

De eerste foto’s verschijnen al op social media! Doe jij ook mee?

Wat de pot schaft
Sinds januari (op dinsdag) en februari (dinsdag eon donderdag) werken we met het concept ‘Wat de pot schaft’ en ook hierop krijgen we super veel positieve reacties! Ook krijgen we de vraag of we dit nog gaan uitbreiden naar andere dagen. Helaas is dat voor nu nog niet mogelijk, doordat we echt heel druk zijn met de andere bestellingen, cateringen en Italian dinner Experience. Wel hebben we er naar toe gewerkt om meer ruimte te creëeren voor nieuwe aanmeldingen. Je kunt je dus weer aanmelden voor de dinsdag en donderdag. Nog niet bekent met ‘wat de pot schaft’? Lees er dan hier meer over.

News, specials & blog
Regelmatig kun je hier op de website onze laatste nieuwsberichten en blogs lezen. Om jullie hiervan op de hoogte te brengen, post ik hierover op Facebook en Instagram. Helaas krijg ik vaak te horen dat jullie deze berichten helemaal niet voorbij zien komen. Dit heeft alles te maken met de algoritmes die Facebook en Instagram gebruiken en hoe meer likes en reacties hoe meer het bericht naar voren komt. Maar als niemand het ziet, kan het ook niet geliked worden……. iets met een kip en een ei! Om te zorgen dat je geen enkel nieuwsbericht of blogje mist kun je je aanmelden om een whats app bericht te krijgen met een linkje naar het bericht of blogje! Aanmelden kan door een whats app te sturen naar 0642220351 met de tekst: nieuws aan! Ik ga je niet dagelijks spammen 😉 je krijgt alleen een berichtje wanneer ik iets nieuws op de website zet! Vergeet vooral niet dit bericht te liken op social media en misschien ook de personen te taggen die dit interessant vinden, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken!

Alvast bedankt en tot snel!

Groetjes,
Silvia

Wat is voor jou de definitie van gezonde voeding?

Om de vraag te beantwoorden, hoe gezond de Italiaanse keuken is, is handig om te kijken wat voor jou zelf de definitie van gezonde voeding is. Dit kan vegetarisch of vegan zijn. Glutenvrij en/of koolhydraten arm, suikervrij of misschien compleet biologisch. Voor iedereen is dit heel persoonlijk en hier moet je zelf een weg in vinden.

Wat ik belangrijk vind in voeding is dat het onbewerkt is (scheelt heel veel in geraffineerde suikers, zouten en conserveringsmiddelen) en dat het gevarieerd is, met veel verse groenten en fruit, en ook zo min mogelijk verzadigde vetten. Het liefst biologisch en smaakvol! Dit is wat ik ook van huis uit heb meegekregen en staat naar mijn mening ook centraal in de Italiaanse keuken.

Italiaanse keuken gezond puur deliz

Met het beeld van lang tafelen, zware pastagerechten en veel wijn, is het idee ontstaan dat de Italiaanse keuken helemaal niet zo gezond is! Nou klopt dit deels voor de moderne Italiaanse keuken, waarbij de jongere generatie stadse Italianen steeds meer meegaan in de snelle 24uurs maatschappij. Niks is minder waar voor de klassieke traditionele Italiaanse keuken!

Wist je namelijk dat Italië in de top 10 staat van de hogeleeftijdlanden? Dit is groot en deels te danken aan de eetgewoonten.

In ons lowcarb tijdperk wordt pasta voornamelijk gezien als dikmaker. Maar de Italiaanse pasta zit boordevol B-vitamines en ijzer. Ja natuurlijk ook vol koolhydraten! Maar gezien de pasta voornamelijk ’s middags bij de lunch gegeten wordt, is er nog voldoende tijd al deze koolhydraten te verbranden. Overigens wordt er in Italië veel minder brood gegeten dan bijvoorbeeld hier in Nederland, dus zijn de koolhydraten in pasta echt een energiebron!

Nou denk je misschien, maar al die kaas dan? Oh ja, in de Italiaanse keuken wordt kaas ook graag in overvloed gebruikt! Maar als we dan gaan kijken naar welke soorten kaas, dan blijkt dat dit zeker geen ongezonde producten zijn, natuurlijk is net zoals bij heel veel andere producten, een teveel aan deze kazen wel ongezond. De twee misschien wel meest bekende en volop gebruikte kazen hebben alle twee echt een meerwaarde. Neem bijvoorbeeld mozzarella, deze romige kaas bevat naast veel vitaminen veel calcium, fosfor en bètacaroteen. Dit is goed voor je botten en gebit, goed voor je energiestofwisseling en de bètacaroteen is een belangrijk antioxidant en beschermt jouw afweersysteem. Ook bevat mozzarella veel minder zout dan veel andere kazen. De andere meest bekende en vrij gezonde kaas is natuurlijk de Parmezaanse kaas. Deze kaas bevat minder calorieën en door de sterke smaak heb je er ook minder van nodig. Deze kaas is ook rijk aan eiwitten en calcium en bevat weinig tot geen lactose, waardoor zelfs mensen met een lactose intolerantie deze kaas gerust kunnen eten.

Italiaanse keuken gezond puur deliz insalata di riso

Ook zijn Italianen echte groente en fruit eters. Met gemiddeld zo’n 452 gram groente en fruit per dag, één van de koplopers in Europa wat betreft het eten van groente en fruit. (* bron foodlog.nl) Groenten en fruit koop je in Italië veel op de markt of bij de locale boeren, vers en volop smaak! Pastagerechten (zonder vlees) maar met groenten zijn in Italië geen uitzondering!

Hoe gezond is de Italiaanse keuken puur deliz

Groenten die Italië bijvoorbeeld veel gebruikt worden zijn tomaten, aubergines, courgettes, paprika, venkel, spinazie, champignons, rucola en pompoen. Deze groentes zijn perfect om in een pasta te verwerken, te grillen, of als frisse salade. Belangrijk hierin en dit geldt eigenlijk voor de hele Italiaanse keuken, less is more! Probeer niet teveel verschillende ingrediënten te combineren. Kies voor je pasta bijvoorbeeld één soort (max 2) groente. Bijvoorbeeld pasta met aubergine en tomaat of pasta met alleen courgette! En gebruik dan als extra smaakmaker, olijfolie, basilicum of peterselie en knoflook of ui. Hierdoor komt de smaak van de groenten echt tot een recht! Voeg nooit ‘zomaar’ paprika toe, de smaak van paprika is zo sterk dat het je hele gerecht gaat overheersen. Ben je gek op paprika? Maak dan een heerlijke pasta ai peperoni.

Wil je weten hoe je de perfecte pasta op tafel zet? Lees dan ‘Life is a combination of magic and pasta’

De Italiaanse keuken hoeft totaal niet ongezond te zijn. Door met veel verse groenten te werken, geen bewerkte producten te gebruiken en het gewoon simpel te houden, zet je super smaakvolle en gezonde gerechten op tafel!

In mijn volgende blog neem ik jullie mee in de perfecte Italiaanse smaakcombinaties!

Tot dan!

 

 

* Foto’s door Stefanie Spoelder 

Tijd voor nieuwe gerechten! Welke ga jij als eerste proeven?

Eind februari waren we een aantal dagen gesloten om aan de slag te gaan met een aantal nieuwe gerechten! Ook hebben we natuurlijk weer prachtige  foto’s laten maken door Stefanie Spoelder. Al nieuwsgierig naar het resultaat?

Al deze gerechten kun je bestellen bij onze maaltijdenservice, en ook als optie te kiezen bij de Puur Deliz catering en Italian Dinner Experience!

Nu op de kaart twee nieuwe hoofdgerechten (waarvan één vegetarisch), twee nieuwe bijgerechten en een nieuw dessert!

Cannelloni al Ragù 

Pastarolletjes gevuld met Ragù, een echte traditionele Italiaanse vleessaus, overgoten met tomaten- en bechamelsaus.

Nieuwe gerechten puur delizCannelloni ricotta e spinaci

Een nieuw vegetarisch gerecht mag natuurlijk niet missen. Deze cannelloni gevuld met ricotta en spinazie vallen zelfs bij de kids in de smaak!

Nieuwe gerechten puur deliz

Focaccia con patate

Deze heerlijke aardappel focaccia kan ik als we in Italië zijn iedere dag wel eten, dus mag hij natuurlijk niet missen op de Puur Deliz kaart! Je kan ‘m zowel koud als warm eten.

Nieuwe gerechten puur deliz

Focaccia con cipolle 

Deze focaccia met zoete ui mag natuurlijk ook niet ontbreken op de kaart! In Italië een echte favoriet. Ik ben benieuwd of het hier ook een favoriet wordt. Ook deze focaccia is zowel koud als warm heerlijk!

Nieuwe gerechten Puur Deliz

Tiramisu

HET dessert onder alle desserts, dat is natuurlijk de Tiramisu! Ik was voorheen huiverig om dit dessert op de kaart te zetten in verband met de rauwe eieren. Nu dat ik het eiwit en eigeel pasteuriseer is dit geen probleem meer! De Tiramisu blijft ongeschikt voor zwangere vrouwen (sorry ladies) en kinderen omdat het wel alcohol bevat.

Nieuwe gerechten puur deliz

Om deze nieuwe gerechten in de spotlight te zetten mag een kortingscode en winactie natuurlijk niet missen!

Kortingscode

Ben je nieuwsgierig naar onze nieuwe gerechten? Bestel ze nu dan met korting! Gebruik kortingscode new@pd bij je bestelling en je krijgt 10% korting! Klik hier om gelijk te bestellen!

* Deze kortingscode is geldig t/m 30 april.

Winactie

Het is al weer een tijdje geleden dat we een winactie hebben gehad, dus om te vieren dat er weer nieuwe gerechten op de kaart staan, is dit de perfecte gelegenheid!

Wat kun je winnen? 

Een hoofdgerecht naar keuze voor 2 personen met als afsluiter onze heerlijke Zuppa Ingelse of Tiramisu!

Hoe kun jij winnen? 

Bestel  één van onze nieuwe gerechten en post daarvan een foto op social media. Post jij de foto op Instagram tag Puur Deliz dan in je foto. Post jij je foto Facebook, doe dan een check-in bij Puur Deliz.

Onder alle geposte foto’s kiezen wij de leukste, creatiefste en origineelste foto! Wij maken de winnaar op zondag 6 mei bekend! Je hebt dus de hele maand om mee te doen!

Mocht je nog vragen hebben over onze winactie, kortingscode of over onze nieuwe gerechten, stuur dan een mailtje naar info@puurdeliz.nl

Tot snel!

Groetjes,

Silvia

 

 

 

 

 

 

Wortel laagjes taart puur deliz

Carrot cake counts as a vegetable, doesn’t it…..?

De aller eerste keer dat ik carrot cake at was tijdens een beurs in Birmingham een aantal jaren geleden. OMG die was zoooo lekker! Ik was op slag verliefd. Tja die Britten weten wel hoe ze een heerlijke wortel taart moeten maken. Nu heb ik zelf meerdere keren geprobeerd zo’n lekkere wortel taart te maken,met iedere keer een ander recept, maar toch had ik vaak het gevoel dat er iets miste. Nu heb ik een beetje zitten spelen met een Brits recept en kan ik eindelijk zeggen, dat ik een recept heb dat bijna net zo lekker is, als mijn eerste ervaring met carrot cake!

Nu voor de Paasdagen als laagjes taart of, als je het teveel gedoe vind om een laagjes taart te maken, als mini gebakje! Super leuk! Wedden dat je complimentjes krijgt als je deze wortel laagjes taart ( of mini wortel gebakjes) op tafel zet!

Om de cake lagen te maken gebruik ik zelf de Wilton layer cake pan. Maar je kunt natuurlijk ook normale springvormen gebruiken en dan plakken snijden.

Wat heb je nodig?

Voor de Carrot Cake:

  •   300 gram geraspte bospeen
  •   200 gram suiker
  •   200 gram bloem ( type ‘00’ )
  •   180 ml zonnebloemolie
  •   2 eitjes
  •   halve theelepel zout
  •   halve theelepel baking powder
  •   halve theelepel bakingsoda
  •   halve theelepel kaneel
  •   beetje vers geraspte nootmuskaat
  •   50 gram gehakte ongezouten pecannoten
  •   Gehakte hazelnoten en pistachenoten voor      het versieren van de taart
  •   Bakspray om je taartvormen of springvorm in te vetten

Voor de cream cheese frosting:

  •   250 gram poedersuiker
  •   200 gram Philadelphia (op kamertemperatuur)
  •   100 gram roomboter (op kamertemperatuur )
  • 1 theelepel vanille aroma

Wortel laagjes taart puur deliz

Voor het cakesbeslag mix je eerst (met elektrische handmixer of keukenmachine) de suiker en zonnebloemolie totdat dit goed gemengd is. Dan mix je één voor één de eitjes erdoorheen, totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Voeg dan het meel, zout, baking powder, baking soda, kaneel en nootmuskaat gezeefd toe en mix dit alles tot een mooi glad beslag. Tot slot voeg je de geraspte bospeen en gehaakte pecannoten toe en spatel dit rustig door je beslag (niet mixen dus).

Wortel laagjes taart puur deliz

Vet je taartvormen/springvorm in met bakspray en verdeel het beslag.

Wortel laagjes taart puur deliz

Bak dan je wortel taart op een voorverwarmende oven op 160 graden, in 18 minuten gaar. Check nog even met een prikkertje in het midden van je taart, of het gaar is. De prikker moet er schoonuit komen. Gebruik je één springvorm voor al je beslag, laat deze dan +/- 40 minuten in de oven staan.

Wil je liever mini gebakjes? Ik gebruik hiervoor een mini brownie bakvorm. Ideaal. Naast het invetten met bakspray, gebruik ik ook strookjes bakpapier om de cakejes er makkelijk uit te wippen.

Wortel laagjes taart puur deliz

Deze bak je in 25 minuten, in een op 160 graden voorverwarmde oven.

Laat je taart/cakejes eenmaal uit de oven een kwartier in de bakvormen afkoelen. Wip ze er dan uit en laat dan nog minimaal een uur afkoelen op een rooster, voordat je verder gaat.

Wortel laagjes taart

Je kunt nu aan de slag met de cream cheese frosting. Mix hier voor alle ingrediënten met een handmixer tot een mooie glade egale frosting. Zet deze in de koelkast totdat je de taart (of gebakjes) gaat opmaken.

Bouw iedere laag van je taart op met de cream cheese frosting, totdat je iedere laag gebruikt hebt. Gebruik de resterende frosting om de hele buitenkant in te smeren. Ik heb ervoor gekozen om met hazelnoot en pistache de taart te versieren. Ook heb ik kant en klare wortel suikerwerken gebruikt voor de finishing touch!

Wortel laagjes taart puur deliz

 

 

 

 

 

 

 

FE1C5570-3C2E-4E20-B285-242D785EC73B

De mini gebakjes kun je op een soort gelijke manier versieren. Super schattig toch?

Wortel laagjes taart puur deliz

Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Heb je de andere blogjes voor My big fat Italian Easter brunch, lunch & dinner al gelezen? Check brioche brood 3-ways en Pork belly Italian style voor inspiratie voor jouw Paasdagen!

Fijn weekend!!!

Groetjes,

Silvia

 

 

 

 

Pork belly puur deliz

Waar ieder mannen hart sneller van gaat kloppen!

In mijn vorige blog Brioche brood 3-ways heb ik jullie laten zien hoe je met één eenvoudig deeg, drie creatieve brunch/lunch gerechtjes op tafel kunt zetten waar vooral de kids happy van worden. We gaan nu iets op tafel zetten waar ieder mannen hart sneller van gaat kloppen 🙂 Pork belly!

Pork belly of gewoon in het Nederlands varkensbuik (klinkt toch minder lekker! Haha) zijn eigenlijk gewoon de speklapjes die we allemaal kennen, maar dan als geheel. Door het in zijn geheel klaar te maken, krijg je heerlijk mals en sappig vlees met een super krokante huid. In de supermarkt is dit moeilijk of niet te vinden, dus je moet wel even langs de slager om dit heerlijke stuk vlees te bestellen.

Na het bereiden kun je de pork belly als hoofdgerecht serveren met een frisse salade, gegrilde asperges en rozemarijn aardappeltjes uit de oven. Maar je kunt het ook in plakjes op een broodje doen met bijvoorbeeld zure groenten. Zo heb je bij de lunch ook weer iets bijzonders op tafel!

Maar hoe bereid je nou een Pork belly? Ik zelf vind het altijd prettig als de echte smaak van goed vlees het meest aanwezig is. Daarom vind ik het jammer als teveel kruiden of sterke marinades gaan overheersen. Ik gebruik daarom kruiden die wel smaak toevoegen, maar niet in de weg gaan zitten. Voor deze Pork belly Italian style, gebruik ik olijfolie, rozemarijn, tijm, knoflook en zeezout (of Maldon zout). Maar voordat we het vlees gaan kruiden leg ik de Pork belly een uurtje in een badje van melk of karnemelk.

474089D5-2388-4B69-989B-305203171B49

Door het zuur in de melk blijft het vlees mals tijdens de bereiding. Belangrijk is dat alleen het vlees in de melk ligt en de huid droog is.

Na een uurtje droog je de Pork belly af en ga je de huid in snijden (met een heel scherp mes) zonder hierbij het vlees in te snijden. Na het insnijden dep je de huid nog een keer droog en smeer je deze in met zeezout.

Pork belly puur deliz

Dan is het tijd om je braadslede klaar te maken. Dit doe je met olijfolie, rozemarijn, tijm en knoflook. De knoflook laat ik in de schil en plet ik met een mes. Dit doe ik zodat de aroma’s goed vrijkomen, zonder dat de knoflook zelf aanbrand en een bittere smaak afgeeft.

Pork belly puur deliz

Leg hierna de Pork belly op je kruiden. Nu kan dit prachtige stuk vlees de oven in. Het geheim van een malse en sappige Pork belly met krokante huid USB slowcooking. Ik reken ongeveer 2,5 uur voor het stuk waar ik mee werk op de foto ( 1,6 kg) , waarbij ik de eerste 45 min de oven op 220 graden zet. Na deze 45 min, verlaag ik de temperatuur naar 160 graden en zet de timer op 60 min. Hierna verlaag ik weer de temperatuur, dit keer naar 100 graden en laat de Pork belly heel rustig nog 40 minuten door garen. De laatste stap is om de huid nog extra krokant te krijgen. Dit doe ik door de gril aan te zetten. Pas hierbij wel op dat je huid niet aanbrand, want met de gril erop gaat dit vrij snel. Ik blijf dus echt voor de oven zitten. Op het moment dat het lijkt dat de huid begint te poppen, wacht ik nog heel even en haal dan de Porc belly uit de oven.

Pork belly puur deliz 2DDB045E-7BB1-4658-A72E-385445A7EA12

En zo heb je in een paar eenvoudige stappen een heerlijk stuk vlees op tafel!

Enjoy!!! 🙂

Waar ik deze recepten voor gebruik kun je lezen op mijn eerdere blog; My big fat Italian Easter brunch, lunch and dinner.

Groetjes,

Silvia

Zoete bruschetta puur deliz

Als de kids happy zijn dan zijn wij dat ook 😉

We gaan starten met een recept voor brioche brood en 3 creatieve manieren om iets moois op tafel te zetten, waar de kids sowieso blij van worden.

De reden dat ik met jullie deze recepten deel, heb je waarschijnlijk al gelezen in mijn vorige blog: My big fat Italian Easter brunch, lunch en dinner. Ik mag/moet dus voor heel veel familie (volwassenen en kids) heel veel mooie en lekkere dingen op tafel zetten op eerste Paasdag.

In de ochtend heb ik niet heel veel tijd en dit recept is perfect om al de dag ervoor voor te bereiden. Met het recept voor het brioche brood, maak je één deeg, wat je dan voor 3 verschillende gerechtjes kunt gebruiken. Makkelijk, leuk en lekker!!

Wat heb je nodig?
Voor het brioche deeg:
* 500 gr. bloem
* 60 gr. boter (kamertemperatuur)
* 60 gr. suiker
* 200 ml. volle melk
* 2 eitjes
* 3 gr. zout
* 7 gr. instant gist
Je begint met het mengen van de bloem, suiker en gist in een grote kom. Voeg dan de melk en één voor één de eitjes toe totdat alles is opgenomen en je een mooi geheel hebt. Als laatste voeg je de boter (in kleine stukjes) en de zout toe. Blijf kneden tot je een mooie deegbal hebt, die niet meer aan de kom blijft kleven. Easy peasy en je brioche deeg is klaar! Deel de deegbal in drie gelijke stukken en laat je deeg 2 uur rijzen.

Zoete bruschetta met Nutella en aarbeien:

Voor de zoete bruschetta leg je het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm. Zorg dat het deeg ongeveer 2 tot 3 cm dik is en laat dan minimaal 1 uur rijzen.

Brioche brood puur deliz

 

 

 

Bak het brioche brood in een op 180 graden voorverwarmde oven in 25 minuten af.
Eenmaal afgekoeld snijd je het brioche brood in dikke plakken. Je kunt er voor kiezen om de plakken ligt te roosteren zodat het lekker knapperig wordt. Smeer er daarna een dikke laag Nutella op en beleg rijkelijk met stukjes aardbei. Voor de finishing touch nog een beetje poedersuiker en je zoete bruschetta is klaar.

Zoete bruschetta puur deliz

 

 

 

Brioche paashaasjes:

Voor het paashaasje rol je een stuk deeg op voor het lichaam. Voor het hoofdje druk je een stukje deeg een beetje plat en snij je dit aan één kant in. Zie de foto voor een duidelijk beeld. Tot slot gebruik je een rozijntje voor het oogje en een klein bolletje deeg voor het staartje.

Brioche paashaasje puur deliz

 

Leg al je paashaasjes op een bakplaat met bakpapier en laat ze ongeveer een uur rijzen. Bak ze dan voor 10 tot 15 minuten af in een op 170 graden voorverwarmde oven.

Brioche paashaas puur deliz

 

Italiaans paasbrood:

Voor het Italiaanse paasbrood vlecht je twee strengen deeg in elkaar en vorm je een rond broodje, of met drie strengen een dikke vlecht. Leg de gekleurde eitjes erin en laat minimaal één uur rijzen.

Italiaans paasbrood

 

Italiaans paasbrood Bak het paasbrood in een op 170 graden voorverwarmde oven in 20 minuten af.
Versier na het bakken met gekleurde musket en je hebt heerlijke en vrolijke paasbroodjes op tafel.

Italiaans paasbrood

Vorig jaar heeft mijn Brioche 3-ways als 2-ways in de Vettt Lentespeciaal gestaan. Hier kun je voor de paasdagen nog andere tips nalezen!

In mijn volgende blog deel ik met jullie mijn verse pasta recept en bijbehorend recept om ravioli met ricotta te maken!

Tot snel!!