puur Deliz recept cannoncini

Seize the moment!
Remember all those women on the Titanic who waved off the dessert cart 😉

Jaaa het is dan eindelijk zover! Ik deel met jullie het Puur Deliz recept voor de allerlekkerste Cannoncini met witte chocolade creme. Omdat het zelf maken van bladerdeeg toch wel een klusje is, heb ik hier een easy peasy recept van gemaakt met kant en klaar bladerdeeg. Met meteen dan mijn eerste tip; gebruik vers bladerdeeg in plaat van bevroren bladerdeeg.

Deze Cannoncini met witte chocolade creme waren absoluut favoriet bij vele Puur Deliz liefhebbers die wekelijks bestelden en ik werd dan ook regelmatig naar het recept gevraagd. Met de decembermaand in aantocht lijkt het mij een goed moment om met jullie het recept te delen van deze Italiaanse heerlijkheid!

Cannoncini met witte chocolade creme

Hoeveelheid: 12 cannoncini
Voorbereidingstijd: 30 minuten voor de creme (houdt rekening met het afkoelen van de creme in 6 tot 12 uur) en 20 minuten voor de Cannoncini
Oventijd: 10 tot 12 minuten

Benodigdheden:
*   6 of 12 roomhoornpennen (bijvoorbeeld deze van Baktotaal )
*   Spuitzak met eventueel spuitmondje

Ingrediënten voor de Cannoncini:
*   Rol vers bladerdeeg
*   Suikerwater
Ingrediënten voor de witte chocolade creme:
*   
250 ml melk
*   240 gram witte chocolade (zorg voor een kwalitatieve goede en Fairtrade chocolade)
*   60 gram suiker
*   3 eigelen
*   25 gram bloem


Begin op tijd met het maken van de witte chocolade creme zodat deze helemaal kan afkoelen en opstijven. Hiervoor zet je de 250 ml melk op het vuur en laat je deze langzaam warm worden. Vlakvoor het kookpunt zet je het vuur uit. Hak in de tussentijd de witte chocolade in kleine stukjes


Klop de drie eigelen met de suiker los en voeg dan al kloppend de bloem toe. Zorg dat je een mooie egaal mengsel hebt.


Voeg beetje bij beetje de helft van de warme melk toe aan je mengsel en roer dit met een garde goed door, zodat het weg smelt in de melk. Giet dan alles terug bij de rest van de melk in het pannetje en breng dit al roerend rustig aan de kook.


Meteen als je creme begint te koken voeg je de witte chocolade toe en roer je dit goed door, totdat alle chocolade gesmolten is. Blijf door roeren totdat je creme weer begint te koken, zet dan het vuur uit.


Giet dan de warme creme in een kom en dek meteen (op de creme) af met huishoudfolie. Dit voorkomt dat er zich een ‘velletje” vormt op je creme.


Laat de creme afkoelen tot aan kamer temperatuur en laat dan verder afkoelen in de koelkast. Dit kan tot wel 12 uur duren, zorg er dus voor dat je op tijd met de creme begint.


Verwarm de oven voor op 200 graden


Verdeel het bladerdeeg in 12 lange stroken. Met de korte zijde van boven naar beneden.


Rol iedere bladerdeeg strook op een hoornpen. Begin met rollen bij het puntje en zorg ervoor dat er steeds een klein stukje overlap is. Leg ze allemaal met genoeg ruimte tussen elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.


Werk snel, want warm bladerdeeg wordt onhandelbaar en gaat scheuren en moeilijk doen.


Maak een kommetje suikerwater, door heel heet of kokend water in een schaaltje met suiker te gieten. Met een kwastje bevochtig je dus ieder Cannoncino met dit suiker water.


Bak de Cannoncini in 10 tot 12 minuten af totdat ze goudbruin zijn.


Haal de Cannoncini van de hoornpennen af na ongeveer 10 tot 15 minuten. Het is belangrijk dat de Cannoncini niet te warm zijn, maar ook niet te lang afgekoeld zijn, omdat je ze dan bijna niet meer van de hoornpennen afkrijgt.


Vul de spuitzak met de witte chocolade creme en spuit de helemaal afgekoelde Cannoncini op. Maak eventueel af en naar smaak met gehakte pistache nootjes of stukjes hazelnoot.

Ik weet zeker dat je van ieder hapje gaat genieten!

Ben jij nou op zoek naar nog meer recepten voor zoete Italiaanse heerlijkheden? Dan is misschien het Puur Deliz recepten magazine ‘Dolcissimo’ wel iets voor jou! Je bekijkt en besteld ‘m hier!

Liefs,
Silvia

puur Deliz recept cannoncini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.