Puur Deliz fritto misto nureci

Lees mee over ons ‘to eat lijstje’ en wat we al afgevinkt hebben, zoals de ultieme Sardijnse delicatesse!

Ondertussen is het maandagavond en zitten we voor een aantal dagen in Torre Grande, een klein dorpje aan het strand! Een prachtig appartement op een geweldige locatie met uitzicht op zee, wat we via AirBnB geboekt hebben!

Puur Deliz uitzicht torre grande

Deze eerste dagen hebben we rustig aan gedaan omdat het dit jaar dus echt bizar warm is! Ook ’s nachts koelt het niet echt af met 25+ graden en hierdoor zijn we overdag ook iets minder fit! Ondanks de extreme temperaturen zit het gewoon niet in mij om helemaal niks te doen, ook niet op vakantie, dus pakken we ’s ochtends (als het nog enigszins te doen is) een paar uurtjes strand en gaan we shoppen voor lekker eten!

Van donderdag t/m zondag hebben we in het huisje van mijn ouders gezeten in Villa Sant Antonio, het geboorte dorp van mijn vader. Hier kan ik wel echt tot rust komen. Het is een heel klein dorpje in het binnenland van Sardinië, waar je soms echt het gevoel hebt dat je 30 jaar terug de tijd in gaat! We worden omringt door natuur en dit ruik en hoor je dan ook! Een typische geur van gedroogde bloemen en gras, een geur die bij mij veel herinneringen aan alle vakanties oproept. En het geluid van de schapen- en koeienbellen van het vee hier om het dorp heen. Villa Sant Antonio is zo klein, dat er vaak grapjes gemaakt worden over het feit dat er hier meer schapen dan inwoners zijn!

Puur Deliz villa sant antonio

Omdat onze favoriete pizzeria op donderdag als we aankomende dicht is, verrast mijn vader ons met een echte Sardijnse BBQ! Alles heeft hier zoveel meer smaak! Ik verbeeld het me echt niet! Heerlijke Salsiccia Sarda (sardijnse worst) met venkel om in de Sardijnse vakantiestemming te komen!!

Op vrijdag kunnen we dan eindelijk naar Su Stunnu in Laconi. Hier maken ze echt de allerlekkerste pizza’s! De bodem is echt filter dun en de houtoven geeft de pizza haar typische smaak! Laconi ligt hoog in de bergen en vanaf het terras van de pizzeria heb je dan ook een geweldig mooi uitzicht! Helaas moet ik dit keer toegeven dat de pizza’s niet zo lekker zijn als de andere jaren! Wij denken zelf dat dit door de warmte komt! Want zelfs hier hoog in de bergen is het extreem warm. Maar alsnog smaakt het super goed hoor! Mocht je ooit op Sardinië komen en je bent enigszins in de buurt, ga hier dan zeker eten! Je krijgt er echt geen spijt van!

Puur Deliz Su Stunnu

Puur Deliz pizza su Stunnu

Omdat we toch ook de pizza ergens anders wilden testen zijn we zondag in Nureci gaan eten bij Osteria Del Borgo. Han en Raff aan de pizza, die zeker niet slecht was, maar toch niet zo lekker als in Laconi. Ik heb gekozen voor de Gran Fritto Misto. Verschillende soorten gefrituurde vis. Niet met zo een dikke beslag laag erover, maar lichtjes gepaneerd met meel! Calamari, garnalen en sardientjes! Oh oh wat was het lekker! Je proeft dat de vis vers is en goed bereid is! Ik kan weer een check zetten op mijn lijstje van alles wat ik wil eten 😉

Puur Deliz pizza nureci

Puur Deliz fritto misto nureci

Op Han zijn lijstje staat al jaren dat hij Casu Marzu wil eten. Dit is een echte Sardijnse delicatesse die niet voor iedereen even smaakvol is en ook niet legaal in winkels verkocht mag worden. Al enig idee wat het is? Zal je niet langer in spanning houden. Casu Marzu betekent letterlijk vertaald, rottende kaas. Ik heb het hier dan niet over een heerlijk geurende schimmelkaas zoals gorgonzola, maar over de Sardijnse pecorino (schapenkaas) die ze heel erg lang laten rijpen, totdat er kleine wormpjes ontstaan die de kaas romig en pittig maken. Deze kaas wordt met worm en al gegeten! Ik zal je de verdere details besparen, mocht je het toch interessant vinden, lees dan hier even verder!

Maar goed, Han wou dus heel graag deze delicatesse een keer eten. Hiervoor zijn we in Ales geweest waar er op maandagochtend een uitgebreide markt is, met heel veel biologische en locale producten! Prachtig om hier te lopen, waar er al vroeg in de ochtend verschillende soorten vis gegrild worden en alle groenten en fruit super vers zijn!

IMG_2806

IMG_2828

Bij het kaasboertje vragen we naar de Casu Marzu, die dit kaasboertje netjes in een doos verstopt heeft, omdat het dus eigenlijk helemaal niet verkocht mag worden! Nu ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar wat Han er van vond. Nou hij vond het erg lekker, wel een beetje vreemd, maar wel erg lekker! Ik zelf eet het niet! Ben niet vies van “anders” eten, maar dit gaat mij toch net iets te ver!

Zou jij deze Casu Marzu eten?

Nu hebben we hier de discussie of ik er wel of niet een foto van moet plaatsen……. wat vind jij? Wij zijn benieuwd!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.