Heerlijke fluffy zuurdesem pancakes met heel veel fruit, noten en Maple syrup…… één van de lekkerste ontbijtjes!!

Ik heb thuis echt een klein pannenkoeken monstertje. Hij is niet zo van het ontbijten, tenzij ik pasta (ja echt!) of pannenkoeken maak! Ik heb dus volop kunnen experimenteren met een zuurdesem pancakes recept en ik heb echt niks hoeven weggooien!

Voor dit recept gebruik ik zuurdesem wat nog bubbly en actief is, daarmee krijg ik het beste resultaat. Hiervoor voed ik in de ochtend mijn starter, om zo in de avond genoeg zuurdesem te hebben. Het beslag maak je dus de avond ervoor, zoals bij de het recept voor de zuurdesem cookies en veel van mijn andere recepten.

Heb jij nog geen zuurdesem, maar zit je er nu toch aan te denken om te beginnen? Ga dan aan de slag met mijn zuurdesem stappenplan!

Volkoren zuurdesem pancakes

Hoeveelheid:  +/-  15 pannenkoekjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten voor het beslag, +/- 30 minuten om de pannenkoekjes te bakken.

Ingrediënten:
*   100 gram manitoba
*   100 gram volkoren bloem
*   30 gram rietsuiker
*   220 gram zuurdesem starter (100% gehydrateerd)
*   230 ml volle melk
*   3 eitjes
*   45 gram aubain-marie gesmolten boter
*   halve theelepel zout
*   2 theelepels bak poeder
*   1 theelepel baking soda
*   1 theelepel kaneel
*   1 theelepel vanille extract


Begin met het aubain-marie smelten van de boter


Klop met een vork het de zuurdesem starter door de melk en voeg dan ook één voor één de eitjes toe en klop deze ook goed door. Voeg dan de rietsuiker toe en beetje bij beetje alle Manitoba en volkorenbloem. Blijf met een vork alles goed doorkloppen, zodat je geen klontjes meer hebt.


Als het goed is, is nu de boter gesmolten en kun je deze toevoegen aan het beslag. Meng dit goed door het beslag heen, net zolang totdat het helemaal goed is opgenomen.


Laat dan je beslag een half uurtje op kamertemperatuur rusten.


Na die 30 minuten voeg je het zout, de kaneel en het vanille extract toe en roer je dit goed door. Bedek je kom met huishoudfolie en zet bovenin de koelkast weg tot de volgende ochtend.


De volgende ochtend voeg je de baking soda en bakpoeder toe aan het beslag en meng je dit goed door.


Als het goed is heb je nu een mooi bubbly en luchtig beslag. Laat je beslag nu nog een half uurtje rusten en dan kun je gaan beginnen met bakken!!

Het lekkerst vind ik de pancakes met heel veel fruit, noten en Maple syrup. Raff vind ze het lekkerste met Gianduia (hazelnoot creme), maar deze zuurdesem pancakes zijn eigenlijk met alles lekker!!

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Super leuk als jullie het me laten weten, of als jullie het resultaat delen op Instagram! Tag me hier vooral in!!

puur Deliz volkoren zuurdesem pancakes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.