Puur Deliz vegan pasta recept

Happiness is finding out there is a vegan option ♥

Op Instagram hebben jullie al voorbij zien komen dat ik bezig ben geweest met meerdere vegan gerechten zoals deze vegan champignon-roomsaus papardelle. Niet omdat ik nu opeens helemaal geen vlees of andere dierlijke producten ga eten. Wel met het idee, dat het voor ons lichaam en voor de natuur beter is als we minder dierlijke producten eten.

De echte uitdaging zit ‘m voor mij echt in een compleet gerecht te maken, in smaak en structuur. Wat je veel zag (gelukkig is het al ontzettend verbeterd) in restaurants is dat er even 10 soorten groenten bij elkaar gegooid worden en dat is dan het vegetarisch of vegan gerecht.

Nu houd ik zelf echt totaal niet van ‘vervangers’ en krijg ik alleen al van het woord vleesvervanger de kriebels. En ja ik heb het geproefd en ja ik heb de ingrediënten lijsten bekeken, en nee het smaakt niet en ja er zitten teveel anti-nutriënten in. Maar hé dat is mijn mening ;-). Nou is het wel zo dat ik natuurlijk een plantaardige room nodig heb en een champignon-roomsaus zonder parmezaanse kaas is eigenlijk ook niet helemaal compleet. De plantaardige room die biologisch is, zonder al te veel ingrediënten en eigenlijk echt perfect is voor dit gerecht, is de haverroom van Oatly. Om de parmezaanse kaas te vervangen, gebruik ik geen vegan kaas, maar heb ik zelf een heerlijke noten kruim gemaakt, die heel goed aansluit bij de smaak van de champignons en nog iets extra’ s toevoegt aan structuur.

Deze vegan champignon-roomsaus is geen culinair hoogstandje, maar het is wel een super smaakvol en heel erg makkelijk gerecht om te maken. Wil je met dit gerecht toch iets meer van jouw kook talent laten zien, maak er dan zelf verse pasta bij.

Puur Deliz vegan pasta recept

Vegan Champignon-roomsaus papardelle:

Hoeveelheid: Voor 3 – 4 personen
Voorbereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor de champignon-roomsaus
*   500 gram kastanje champignon
*   1 pakje Oatly haverroom
*   scheut olijfolie
*   1 teentje knoflool
*   1 gedroogde chilipeper
*   280 – 300 gram pappardelle (of een andere pasta)

Ingrediënten voor de noten kruim
*   1 grote hand walnoten (ongebrand en ongezouten)
*   1 grote hand cashewnoten (ongezouten)
*   3 eetlepels paneermeel
*   1 theelepel knoflook granulaat
*   1 gedroogde chilipeper (of 2 😉🔥)
*   1 theelepel gerookt maldon zout
*   De blaadjes van 4 takjes verse tijm


Begin met een grote pan water op het vuur te zetten om later de pasta in te koken. Ga verder met het schoonmaken en snijden van de kastanje champignons en het teentje knoflook. Snij de knoflook in kleine stukjes of maak klein met een knoflookpers.


Laat een scheut olijfolie opwarmen in een braadpan en fruit hier in de knoflook lichtjes aan. Pas op dat deze niet verbrand anders kan het bitter worden. Voeg dan de gesneden champignons toe. Zout de champignons lichtjes, zodat ze hun vocht loslaten, en verhoog het vuur. Bak de champignons totdat ze al hun vocht hebben losgelaten en een mooi kleurtje hebben.


Voeg dan de Oatly koksroom toe, eventueel nog een beetje zout en versnipper de gedroogde chilipeper erdoor. Laat dan alles in 10 tot 15 minuten op een laag vuurtje alles rustig inkoken en op smaak komen.


In de tussen tijd kun je de pasta gaarkoken en de noten kruim maken. Begin met het malen van de walnoten en cashewnoten tot een grove kruim. Voeg 3 eetlepels paneermeel en de knoflook granulaat toe aan de notenkruim.Maak de gedroogde chilipepers en gerookt maldon zout klein tussen je vingers en voeg ook toe. Op midden hoog vuur bak je nu deze kruim aan (zonder olie of boter) blijf met een spatel goed omscheppen zodat je het goed roostert maar zonder dat het aanbrand! Als het een mooie bruine kleur krijgt en er een fijne geur vrij komt, draai je het vuur uit en schep je alles in een bakje. Voeg de tijm blaadjes toe en schep goed door!


Twee minuten voordat je de pasta afgiet, schep je nog even een groot glas pasta kook water uit de pan. Deze heb je straks nog nodig.


Giet je pasta af als deze ‘al dente’ is en voeg deze toe aan de champignon-roomsaus. Verhoog je vuur heel iets en voeg een beetje van het kookwater toe.


Als je een mooie romige pasta hebt, zet je het vuur uit en kun je de pasta opscheppen.


Maak je pasta af met de notenkruim en voeg eventueel nog extra gehakte noten, tijm en peterselie toe.

Deze pasta is natuurlijk heerlijk met on the side gegrilde groenten of een frisse salade. Wil je het helemaal compleet maken, serveer dan met een fluffy focaccia of krokante ciabatta’s uit ‘Italiaans Deeg’.

Ik hoop dat jullie van deze heerlijke vegan pasta gaan genieten!
Ik zou het super leuk vinden als jullie me op Instagram tangen op het moment dat je jouw creatie gaat delen.

Ik kom snel bij jullie terug met een heerlijk vegan voorgerecht en vegan dessert!

Liefs,
Silvia

Puur Deliz vegan pasta recept

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.