Life begins at the end of your comfortzone…

Al weer ruim een week verder sinds ons vertrek richting Sardinië! Oh wat is het hier heerlijk! Stiekem of misschien toch niet zo stiekem, zijn we toch wel heel erg blij dat we gegaan zijn!

We zijn weer thuis! Soms moeilijk uit te leggen, hoe je een intens verlangen kunt hebben om ergens te zijn. Ik vertel ook vaak dat er hier op het eiland ook een bepaalde geur is, en als ik dat ruik dan weet ik dat ik thuis ben!

Op Instagram hebben jullie het één en ander al wel voorbij zien komen over hoe we de afgelopen dagen doorgebracht hebben! Voornamelijk met eten en naar het strand gaan 🤪🤣 en ooooh wat zijn we toch lekker aan het eten! En ooooooh wat is het fijn om een paar uurtjes op het strand door te brengen!

Jullie zullen je vast ook afvragen hoeveel we nu merken van de hele Corona toestand hier op Sardinië! Zoals jullie in mijn vorige blog al hebben kunnen lezen, is Sardinië relatief niet al te zwaar getroffen door het virus. Hierdoor zijn ze hier wel heel voorzichtig om ook te voorkomen, dat het hier alsnog zo erg wordt. In openbare ruimtes, winkels enz is het verplicht een mondkapje te dragen en om het winkelcentrum in te komen wordt zelfs je temperatuur gecheckt. Verder is het eigenlijk allemaal heel ontspannen en rustig. Aan de mensen hier merk je niet veel en zijn ze over het algemeen niet heel angstig. Met uitzondering van de mensen die zelfs in de auto een mondkapje dragen!

Mocht je dus je vakantie geannuleerd hebben en nu toch twijfels hebben om toch nog op pad te gaan….. je kan me gerust een berichtje sturen voor tips, do’s & don’ts hier op Sardinië!

Een week verder alweer…..

Afgelopen week heb ik al een aantal gerechten van mijn food-to-eat lijstje afgestreept 🙂 en ik moet dan ook goed plannen, om alles te kunnen eten! We zijn al twee keer bij Pizzeria Su Stunnu geweest. Hier hebben ze echt de beste pizza die je ooit zult eten! In niet eens een week tijd lijkt twee keer iets overdreven, maar dit kwam meer omdat mijn ouders zaterdag aankwamen en zij daar ook graag wilden gaan eten en tja dan gaan we wel mee hoor! Volgende week voor vertrek gaan we nog een keer!

Verder kan ik het Zuppa Inglese ijs al afstrepen, de tagliatelle carbonara met de Sardijnse guanciale. Het heerlijke belegde broodjes op het strand van Torre Grande, de Sardijnse salsiccia(worst) vers en gedroogd, het Sardijnse brood Coccoi en de Viola aubergines. Nieuwsgierig naar wat we de aankomende dagen gaan eten? Volg Puur Deliz op Instagram en bekijk de Stories!

Ook zijn we al aardig op weg de stranden-bucketlist af te strepen. De afgelopen dagen hebben we de stranden van San Giovanni di Sinis, Torre Grande en Maimoni bezocht! Aankomende week pakken we nog een aantal andere stranden om de lijst compleet te maken!

Deze ochtend staat eerst de markt van Ales op het programma! Hier koop je de lekkerste en meest verse groente en fruit! Check het op Instagram!

Fijne dag en tot snel!

Ciao!!!

 

 

 

 

 

Should I stay or should I go….

Afgelopen januari hadden we eigenlijk al besloten om deze zomer sowieso de vakantie in Italië  door te brengen. En dan sowieso ook een deel op Sardinië. Dus we dachten, laten we maar meteen de ferryovertocht boeken, want dat scheelt al gauw een paar honderd euro. Zoveel, denk je nu misschien. Maar echt, zoveel ja!

Eind maart hadden we eigenlijk al geaccepteerd dat een vakantie in Italië er dit jaar niet in zou zitten. Heel jammer en ontzettend balen, maar het was niet anders. Totdat de Corona-meneer (zo noemt Raff, Mark Rutte 🙈😂) een maand geleden aangaf dat reizen naar de meeste Europese landen wel weer toegestaan was.

Tja, wat doe je dan? Nemen we het risico? Is het überhaupt wel een risico? Als we gewoon de drukte vermijden, is er misschien niet zo veel aan de hand? Is de kans om in Nederland ziek te worden niet net zo groot? Allemaal vragen die door ons hoofd gingen! Nu weten jullie natuurlijk wel wat we gekozen hebben.

En dus schrijf ik nu dit blogje vanuit Sardinië!

Maar hoe is dat nu dan, dat reizen in Corona-tijd? Dat is wat velen van jullie zich afvragen, die nog in dubio zijn.

Wij zijn dus zaterdagochtend heel vroeg vertrokken en kwamen eind van de middag aan bij onze eerste geboekte Agriturismo. De reis verliep soepeltjes. Vooral in Duitsland was het niet druk op de snelweg en leek het alsof we de enige waren die op vakantie gingen. In Zwitserland was het al een stuk drukker en zagen we ook kentekens uit verschillende landen richting Italië gaan.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zaterdagavond wel even lichtelijke paniek had. Ik dacht echt; waar zijn we aan begonnen? Waarom doen we dit! Stel dat…….. Maar op veel momenten in mijn leven heb ik er heel bewust voor moeten kiezen, om niet keuzes vanuit angst te maken. Angst is altijd een slechte raadgever. En ook nu, keuzes maken vanuit ratio maar ook passie en vertrouwen hebben, dat is de weg die wij kiezen! Na een goed gesprek met Han , midden in de nacht 🙈 had ik het vertrouwen terug! We gaan verder!

Zondagochtend na een snel ontbijtje, vervolgden we de reis richting Pisa. Hier had ik een kleinschalige agriturismo geboekt in Madonna dell’aqua net buiten Pisa. Agriturismo fattoria di Fiocina. Een prachtig plekje, met heerlijk traditioneel eten, fijn zwembad en 10 minuten rijden naar het centrum van Pisa! Ideaal voor ons!  Wij zijn, zelfs op vakantie, niet echt van het uitslapen, dus maandagochtend zaten we om 07.30 uur al bij het ontbijt en stonden we om 09.00 uur op Piazza dei Miracoli om de toren van Pisa te bekijken.

Het was ongekend rustig, heel raar, maar ook eigenlijk wel fijn om zo’n bijzondere plek zonder het massa toerisme te kunnen bezoeken! Na een klein rondje in Pisa gelopen te hebben, liepen we terug naar de auto en toen was het al wel iets drukker! Op tijd iets gaan bezichtigen blijft dus zeker in Corona tijd een must!

En gisterochtend was het dan zover…..

Om 09.00 uur zou de ferry vertrekken vanaf Livorno. Ongeveer een half uurtje rijden vanaf onze locatie. Beetje op tijd opstaan en gaan dus! Voordat we het schip op mochten werd onze temperatuur gecheckt en ook aan boord waren de nodige maatregelen getroffen. Na +/- 7 uur varen kwamen we dan eindelijk aan op Sardinië! Pas na weer een temperatuur check mochten we het eiland op rijden.

Hier op het eiland lijkt het allemaal wel iets chiller dan op het vaste land. Maar Sardinië is dan ook relatief minder hard getroffen dan andere delen van Italië! Hierdoor zijn ze met bepaalde zaken wel iets strenger om de besmettingen te minimaliseren. Als je hier bijvoorbeeld het winkelcentrum in wilt dan word je temperatuur door een apparaatje gecheckt, die ook meteen checkt of je je mondkapje goed op hebt. Als dit niet in orde is, gaan de schuifdeuren ook niet open! Echt super hightech voor een eiland waar je met je telefoon in de lucht moet zwaaien om bereik te hebben! 🙈😂

Vanavond gaan we in Laconi pizza eten! Dat is echt de meest goddelijke pizza die ik ooit gegeten heb! Morgen wordt een heerlijk strand dagje! Benieuwd? Volg dan onze Instagram Stories!

Ciao en tot snel!!

 

Weekmenu melanzane alla caprese

Hebben jullie ook zo genoten van de afgelopen heerlijk zomerse week!

Ja ik ben er wel van hoor, die warmte! Heerlijk! Het heeft me ook al wel een beetje het pre-vakantie gevoel gegeven om steeds iets meer het idee te krijgen dat we volgende week echt op vakantie gaan. Het was zo lang, zo onduidelijk, of we überhaupt konden gaan, dat ik nu best veel moeite heb om weer aan het idee te wennen dat we wel gaan!

Maar we gaan dus, en voor nu dus het laatste weekmenu. Maandag 27 juli zijn we er weer en vanaf die datum kunnen we ook weer catering en hapjes opdrachten inplannen.

Gaan jullie  nog op vakantie?

Mocht je het leuk vinden om mee te kijken met onze vakantie of wil je alvast inspiratie op doen voor een eventuele vakantie op Sardinië, volg ons dan op Instagram . In de stories neem ik je dagelijks even mee, vooral in wat we allemaal gaan eten 😉 maar ook hier op de website zal ik regelmatig een blogje plaatsen. Om alvast in de stemming te komen hier alvast een blogje van een tijdje geleden, over Agriturismo Barbagia, waar we ook dit jaar een korte stop maken.

Over op het weekmenu 🙂

Aankomende week maar 2 dagen, omdat we voor de donderdag eigenlijk al zo vol zitten met de abonnementen en catering, dat het niet mogelijk is om nog een maaltijdservice re draaien! Excuses voor het ongemak!

Op maandag 29-06 kun je bestellen: De insalata di riso con verdure grigliate incl homemade focaccia voor €8,50 per persoon en/of de Melanzane alla Caprese (Aubergine Caprese style) incl homemade focaccia voor €8,00 per persoon.

Op dinsdag 30-06 kun je bestellen: De insalata di pasta alla Caprese voor €7,75 per persoon en/of de Zucchine Tonnate (gegrilde courgette met tonijn salsa) incl homemade focaccia voor €9,00 per persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Als dessert deze week, onze (ondertussen ook al weer favoriet) heerlijke Bigné con crema pasticcera (Huisgemaakte Italiaanse soesjes met patisserie creme). 10 stuks per portie voor €8,50

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Bezorging blijven we gratis doen, maar afhalen is ook weer mogelijk alleen dan wel op tijdsafspraak. Betaling per betaalverzoek (tikkie) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Alvast een heel fijn weekend en tot snel!!

Groetjes,

Silvia

Ook deze week een heerlijke zomerse week met heerlijke zomerse maaltijden!

Okay afgelopen week voelde niet altijd even zomers, maar terwijl ik dit nu in het zonnetje zit te schrijven, beloofd het voor aankomende week wel een echte zomerse week te worden. In het Puur Deliz weekmenu dan ook weer heerlijk zomerse gerechten. Vooral op die dagen dat het lekker ( voor sommigen, lees te) warm is, is het misschien wel extra fijn dat je zelf niet in de keuken hoeft te staan!

Ook nog even een mededeling over catering en hapjes. Helaas heb ik de afgelopen week heel vaak ‘nee, sorry ik zit vol’ moeten zeggen. Wat ik echt verschrikkelijk vind! Maar het is dan ook echt niet meer mogelijk om nog een catering of hapjes opdracht in te plannen in de aankomende twee weken.

De agenda is weer open vanaf 27 juli. Heb jij in de maand augustus of september al een feestje in de agenda en wil je graag gebruik maken van onze catering of hapjes opties, zet dan zo snel mogelijk jouw datum vast!

En dan nu het weekmenu 🙂

Maandag 22-06 kun je bestellen: De Lumaconi Tonno e Mozzarella voor €9,50 per persoon en/of de Insalata di riso con tonno e zucchine grigliate (rijstsalade met tonijn en gegrilde courgette) incl homemade focaccia voor €9,25 per persoon.

Dinsdag 23-06 kun je bestellen: De insalata di riso con verdure grigliate (rijstsalade met gegrilde groenten) incl homemade focaccia voor €8,50 per persoon.

Donderdag 25-06 kun je bestellen: Jullie favoriet onze Lasagna voor €7,50 per persoon en/of de Insalata di pasta alla Caprese (pastasalade Caprese) voor €7,75 per persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Deze week kun je ook weer de Amaretti Sardi bestellen, voor €4,25 per zakje.

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Zit jouw favoriete gerecht er deze week weer niet tussen? Laat het me even weten en ik ga kijken of het mogelijk is om deze toe te voegen aan het menu van volgende week.

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Bezorging blijven we gratis doen, maar afhalen is ook weer mogelijk alleen dan wel op tijdsafspraak. Betaling per betaalverzoek (tikkie) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Alvast een heel fijn weekend en tot snel!!

Groetjes,

Silvia

 

 

Puur Deliz torta alla fragola

Summer is here! Toch? Tijd voor zomerse gerechten!

Update vrijdagavond 12-06: Helaas zitten we voor de donderdag al vol en kan er niet meer besteld worden! Excuses voor het ongemak!!! 

Terwijl ik dit nieuwe Puur Deliz weekmenu aan het schrijven ben, schijnt buiten het zonnetje en begint het ook echt heerlijk op te warmen. Summer is here! Toch? Even afwachten hoe het weer zich ontwikkeld en of het nu ook echt lekker zomers blijft. Maar ik heb goede hoop 🙂 Tijd dus om naast de (warme) ovenpasta’ s ook flink wat zomerse (koude) gerechten mee te nemen in het nieuwe weekmenu!

Als jij de afgelopen week een Puur Deliz maaltijd op tafel had staan, dan heb je ook de prachtige kaart ontworpen door Maryke van MetMaryke gekregen. Zo leuk om deze kaart mee te kunnen geven met de bestellingen! En stuur ze vooral door om familie en vrienden over Puur Deliz te vertellen 🙂

Had jij de afgelopen week niet besteld, en dus geen kaart? Misschien al wel heel nieuwsgierig geworden? Houd vandaag dan Instagram in de gaten. Ik ga ‘m delen!!

En dan nu het weekmenu!

Op maandag 15-06 kun je bestellen: De Puur Deliz lasagna voor €7,50 per persoon en/of de Zucchine Tonnate (gegrilde courgette met tonijn salsa) incl homemade focaccia voor €9,00 per persoon.

Op dinsdag 16-06 kun je bestellen: De Cannelloni Ricotta e Spinaci voor €8,50 per persoon en/of de Melanzane alla Caprese (aubergine Caprese style) incl homemade focaccia voor €8,00 per persoon.

Op donderdag 18-06 kun je bestellen: Okay pak nu eerst heel snel je telefoon erbij, zodat je gelijk kunt bestellen, want met dit gerecht zitten we waarschijnlijk vandaag nog vol. De Puur Deliz Conchiglioni al Ragù (van stoofvlees) voor €9,00 per persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Als dessert een heerlijke punt Italiaanse aardbeien taart voor €3,00 per punt.

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Bezorging blijven we gratis doen, maar afhalen is ook weer mogelijk alleen dan wel op tijdsafspraak. Betaling per betaalverzoek (tikkie) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Fijn weekend en tot snel!

Groetjes,

Silvia

 

Make it simple…. Make it memorable!

De afgelopen weken hebben jullie al kunnen lezen dat Maryke van MetMaryke mij is gaan helpen met een aantal zaken binnen Puur Deliz.

Nu was het Puur Deliz logo zo’n ‘dingetje’ waarbij ik er eigenlijk nog heel tevreden over was, maar er wel iets miste. Want hoe bewust ik er 3,5 jaar geleden voor gekozen heb om geen Italiaanse naam te bedenken, blijkt het nu in de praktijk, niet altijd duidelijk dat het om een Italiaanse maaltijdservice/catering gaat.

Maryke heeft dit super voor ons opgelost. Ik ben dan ook echt mega blij met het resultaat! Wat vinden jullie ervan?

Nieuwe Puur Deliz logo

Ook heeft Maryke een erg mooie en leuke postkaart ontworpen, die vanaf vandaag mee gaat met de bestellingen. Eind van de week deel ik de foto hiervan…… zodat het voor alle geplande bestellingen van deze week nog even een verrassing blijft 🙂

Sardegna here we come!! Of toch niet?

Zoals jullie in het afgelopen weekmenu hebben kunnen lezen, hebben we voor de vakantie de knoop door gehakt. Vooralsnog…… want tja of we ook echt kunnen gaan blijft natuurlijk een vraagteken. Wij zijn dus gesloten van 3 juli t/m 26 juli. We hebben lang getwijfeld of we de vakantie überhaupt wel door moeten laten gaan. En dan Puur Deliz dicht en thuis blijven? Of toch naar Sardinië?

We zitten natuurlijk met een klein mannetje van 4,5 en voor hem leek het ons ook niet handig om de vakantie helemaal uit te stellen. 6 weken vakantie en thuis zitten, terwijl papa en mama gewoon doorwerken. Dit leek ons niet helemaal eerlijk, gezien ook de afgelopen bizarre maanden! Het is natuurlijk wel een risico, want als er straks toch een nieuwe lockdown komt en we toch niet weg kunnen, dan gaat het heel lastig worden om alles nog te verzetten. Maar dat risico nemen we!

Wij zijn dus de eerste drie weken van de schoolvakantie gesloten!

Hebben jullie al besloten of de vakantie door gaat en waar gaan jullie naar toe?

Tot aan onze vakantie blijven we door gaan met het weekmenu op maandag, dinsdag en donderdag. Er zijn ook nog een aantal plekjes voor hapjes en catering. Geef jij deze maand nog een feestje, neem dan contact met ons op via info@puurdeliz.nl en wellicht kunnen we iets voor je betekenen. Ook is het handig om voor de maand augustus je datum alvast vast te laten zetten.

Tot snel!

Groetjes,

Silvia

 

Het Puur Deliz weekmenu een dagje later dan normaal!

De afgelopen maanden waren jullie gewent om op vrijdag het Puur Deliz weekmenu online te zien, maar deze week dus even anders. Sinds vorige week al weer enkele catering-opdrachten gedraaid en zo ook gisteren. En oooh I love it! Dit had ik ook wel gemist hoor.

Heb jij binnenkort ook een feestje en wil je zelf niet uren in de keuken staan? Kijk dan even op Hapjes en/of Catering en misschien dat Puur Deliz jou kan helpen!

En dan nu ook kort even over de vakantie. Deze staat voor ons al wel gepland, maar het is helaas nog niet 100% zeker of we gaan. Nu hebben we besloten om hoe dan ook met Puur Deliz 3 weken dicht te gaan. Hoe, wat en waarom vertel ik in een blogje aankomende week. Maar we zijn dus gesloten van vrijdag 3 juli t/m zondag 26 juli.

En dan nu het weekmenu voor aankomende week!

Op maandag 08 juni: Deze maandag meatless monday met 2 vegetarische gerechten om uit te kiezen! Onze cannelloni ricotta e spinaci voor €8,50 per persoon en/of de Insalata di riso con verdure grigliate (rijstsalade met gegrilde groenten) voor €8,00 per persoon.

Op dinsdag 09 juni: De kids favorite is op dinsdag aan de beurt; onze Anellini Siciliani voor €7,25 per persoon en/of de Insalata di riso con verdure grigliate voor €8,00 per persoon.

Op donderdag 11 juni: Voor alle liefhebbers op donderdag de Parmigiana di Melanzane incl huisgemaakte focaccia en een kleine salade voor €9,50 per persoon en/of de Anellini Siciliani voor €7,25 per persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Het dessert deze week is niet heel Italiaans, maar wel super lekker, en door jullie via de Instagram Stories als dessert voor het weekmenu gestemd 🙂 Heerlijke Frambozen Cheesecake Brownie! Ieder hapje ultiem genieten ;-). De Frambozen Cheesecake Brownie kost €3,00 per persoon.

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Zit jouw favoriete gerecht er deze week weer niet tussen? Laat het me even weten en ik ga kijken of het mogelijk is om deze toe te voegen aan het menu van volgende week.

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Bezorging blijven we gratis doen, maar afhalen is ook weer mogelijk alleen dan wel op tijdsafspraak. Betaling per betaalverzoek (tikkie) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Fijn weekend en tot snel!

Groetjes,

Silvia

 

 

puur deliz scale up

De lockdown voorbij naar een nieuw abnormaal!

Geen lockdown weekmenu meer, maar ‘gewoon’ weekmenu. Want vanaf 1 juni gaat het nieuwe normaal in. Maar ik wil eigenlijk als een opstandig kind er tegen in gaan. Ik wil het geen normaal noemen, het is namelijk niet normaal en dat zal het hopelijk in onze maatschappij ook nooit worden.

Voor mij is Italiaans eten, mensen samen brengen aan één grote tafel en de dag (de week, de maand) doornemen, samen lachen, samen huilen, samen genieten. Maar dat samen is nu een hele lange tijd niet echt samen geweest. Wel heel veel samen met je gezin, maar niet veel samen met de rest van de familie en vrienden. Hopelijk gaan we snel weer toe naar ‘echt’ samen zijn. Zonder steeds te moeten denken; Zit ik wel ver genoeg van je af?

Maar gelukkig kunnen we al wel weer meer samen komen! En zo staan de eerste catering-opdrachten ook al weer in de agenda 🥳 . Dus ga jij binnenkort toch je feestje vieren neem dan contact met ons op voor hapjes en/of catering. Wij gaan dus naast het weekmenu op maandag, dinsdag en donderdag ook weer catering draaien op de andere dagen.

Naast het maken van offertes voor nieuwe catering opdrachten heb ik de afgelopen week ook weer een blogje geschreven. Dit keer, over mezelf. Wie is Silvia van Puur Deliz? Poeh dat was wel een dingetje hoor. Als je dit blogje nog wel lezen, click dan hier.

En dan nu het nieuwe weekmenu!

Maandag 1 juni zijn wij in verband met tweede Pinksterdag gesloten!

Op dinsdag 2 juni: Jullie favoriet, de Puur Deliz Lasagna voor €7,50 per persoon en/of de Insalata di pasta alla Caprese (pastasalade Caprese) voor €7,75 persoon.

Op donderdag 5 juni: De conchiglioni funghi e prosciutto di parma (Reuze pastaschelpen gevuld met kastanje champignons en parmaham) voor €8,75 per persoon en de Insalata di pasta alla Caprese voor €7,75 persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Deze week kun je ook weer de Amaretti Sardi bestellen, voor €4,25 per zakje.

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Zit jouw favoriete gerecht er deze week weer niet tussen? Laat het me even weten en ik ga kijken of het mogelijk is om deze toe te voegen aan het menu van volgende week.

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Bezorging blijven we gratis doen, maar afhalen is ook weer mogelijk alleen dan wel op tijdsafspraak. Betaling per betaalverzoek (tikkie) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Alvast een heel fijn weekend en tot snel!!

Groetjes,

Silvia

 

I’d rather eat pasta and drink wine, than be a size zero
-Sophia Loren-

Vorige week hebben jullie in mijn laatste blogje kunnen lezen hoe ik met behulp van Maryke aan de slag ga met het verbeteren van Puur Deliz op gebied van Social Media, branding en marketing. Hier hoort ook bij, meer van mezelf laten zien en daarom nu dit blogje over wie ik (Silvia) ben.

Nu ben ik met Puur Deliz al ruim 3,5 jaar onderweg en had ik op het moment dat ik begon nooit gedacht dat we in zo’n korte tijd zo’n grote Puur Deliz Family zouden opbouwen. Ik zeg heel bewust Puur Deliz Family, omdat dit ook echt zo voelt. Velen van jullie heb ik misschien nooit ontmoet (want Han bezorgt bij jullie) maar de whats appjes gaan heen en weer alsof we elkaar al jaren kennen! Bestellen via de website gebeurt onder de vaste Puur Deliz liefhebbers dan ook amper nog. Echt geweldig hoor! Dit maakt dat ik alleen nog trotser ben op wat ik met Puur Deliz heb neergezet!

Maar wie is Silvia nu eigenlijk?

In 1983 geboren hier in Enschede met een Sardijnse vader en Siciliaanse moeder (ja echt! 🙂 de twee eilanden die samen komen in Enschede) en twee oudere zussen. Opgegroeid met de Italiaanse taal en cultuur in huis, maar ook weer op een aantal punten helemaal vernederlandst. Zo aten we ons avondeten altijd om 17.00 😳😂 om die tijd beginnen ze in Italie nog niet eens aan hun appertivo haha. En sprak ik met mijn zussen ook altijd in het Nerderlands, tenzij we ergens waren en we niet wilden dat mensen ons zouden verstaan #sorrynotsorry

Wel helemaal opgegroeid in de Italiaanse keuken met een Siciliaanse mama die graag in de keuken staat. Koken met pakjes en zakjes doet mijn moeder nog steeds niet. Ook wel de reden dat ik die pakjes en zakjes niet helemaal snap! Want ja, waarom bijvoorbeeld bechamel uit een pakje, het zijn maar vijf ingrediënten  (waarvan 2 kruiden) die bijna iedereen standaard in huis heeft. Hierin besef ik natuurlijk dat ik extreem verwend ben geweest met een mama die zo lekker vers kon koken en mij het één en ander geleerd heeft. Ik ben dan ook echt van het ‘Less is more’ met weinig ingrediënten, ieder ingrediënt tot zijn recht laten komen in heerlijke gerechten. Een echte smaakbeleving creëren zonder al te veel poespas, maar dat ik je wel bij ieder hapje even mee neem naar ItaIië.

Ik houd dus echt van eten, koken, boodschappen doen 🙈 ja heel erg. Tot ergenis van Han vind ik het heerlijk om tijdens een vakantie in het buitenland (maakt niet uit welk land eigenlijk) verschillende supermarkten op te zoeken. Gewoon kijken welke producten er verkocht worden. Welke groenten en fruit en hoe dat dan mooi wordt neergezet met van die vernevelaars erboven. Ik weet het…… ik ben een food freak!

Raff en Han

Naast mijn liefde voor eten is er in september 2015 een liefde bij gekomen die nog groter is. Raff werd geboren! Een heerlijk, vrolijk en actief mannetje met nu ook al een echte liefde voor eten. Geen groente is te gek voor hem! Asperges, artisjokken, bloemkool, het maakt allemaal niet uit. En Linzensoep en pasta met champignons zijn favoriet! De structuur van fruit waardeert hij duidelijk minder, maar een dagelijks slowjuice van verschillende soorten fruit daar vraagt hij zelfs om.

En last but not least, Han! Voor jullie de ‘bezorger’ 😜 voor mij, mijn allerbeste vriend, partner, vader van mijn kind en nu kan ik nog een heel cheesy liefdesverklaring gaan afleggen, maar dat laat ik achterwege 😉 maar wat zeker gezegd moet worden is dat hij mij wel het vertrouwen gaf om Puur Deliz te beginnen en achter de schermen echt veel meedenkt en helpt.

Heb je nog iets wat je heel graag van me wil weten? In de Instagram Stories kun je weer een vraag stellen!

Volgende week een nieuw blogje over hoe Puur Deliz is ontstaan 🙂 lezen jullie dan weer mee?

Ciao!

 

 

Puur deliz weekmenu

Gaan we aankomende week voor een warme maaltijd of toch liever een frisse salade?

Gisteren was toch echt wel een heerlijke zomerse dag, hopelijk gaan we deze zomer nog heel veel van deze dagen krijgen. Vooral gezien we nog niet weten of de vakantie door kan gaan. Hoe zitten jullie erin? Hebben jullie alles al geannuleerd of wachten jullie nog af?

Maar laat die zomerse dagen maar komen dus! En dan altijd de vraag, gaan we voor een warme maaltijd of toch liever een frisse koude maaltijd? Aankomende week in het weekmenu weer een fijne combi van koud en warm. Kiezen tussen warm of koud kan dus, maar hoeft niet 😉

Oh ja en voordat ik verder ga met het weekmenu, wil ik jullie ook weer even bedanken voor alle super leuke en lieve reacties op het blogje van woensdag. Door de leuke samenwerking met MetMaryke gaan we een aantal zaken vernieuwen, ga ik ‘proberen’ 🙈 om weer meer te bloggen en recepten te delen. En ga ik dus meer van mezelf laten zien! Heb jij dit eerste blogje hierover gemist? Je leest ‘m hier.

En nu dan snel verder met het weekmenu 🙂

Op maandag 25-05: De conchglioni funghi e gorgonzola (reuze pastaschelpen gevuld met kastanjechamignons en gorgonzola en overgoten met bechamel saus) voor €8,50 per persoon

Op dinsdag 26-05: De Anellini Siciliani voor €7,25 per persoon en/of de Melanzane alla Caprese (aubergines Caprese style) incl huisgemaakte focaccia voor €8,00 per persoon

Op donderdag 28-05: De Lumaconi tonno e mozzarella voor €9,50 per persoon en/of Insalata di riso con tonno e zucchine grigliate voor €9,25 per persoon.

Bovenstaande maaltijden zijn uit te breiden met Focaccia en een kleine salade voor €4,00 per persoon. Alleen focaccia is ook mogelijk voor €2,25 of alleen een kleine salade voor €3,00 per persoon.

Als dessert deze week, onze (ondertussen ook al weer favoriet) heerlijke Bigné con crema pasticcera (Huisgemaakte Italiaanse soesjes met patisserie creme). 10 stuks per portie voor €8,50

Vol=Vol, wacht dus niet te lang met bestellen!

Bestellen kan per email naar info@puurdeliz.nl, via Instagram of Facebook messenger of telefonisch/whats app op 0642220351.

Wij blijven graag zoals de afgelopen weken contactloos bezorgen (gratis bezorging). Betaling per betaalverzoek (tikke) zoals jullie van ons gewend zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Ik wens jullie alvast een heel fijn en zonnig weekend!

Tot snel!

Groetjes,

Silvia