Puur Deliz eilandliefde

The best thing about memories is making them!

Ondertussen zijn we al weer twee dagen terug in Nederland. Een vrij koud welkom met regen en het temperatuur verschil is groot! Dat is wel weer even wennen! Maar we kijken terug op een heerlijke vakantie en realiseren ons weer hoe groot onze eilandliefde voor Sardinië is!

Puur Deliz eilandliefde

Naast de meest prachtige stranden, de warme cultuur en ongerepte natuur, is op Sardinië één van onze grootste passies te vinden. En dat is de liefde voor lekker eten! Ook dit jaar hebben we weer volop genoten van alle heerlijkheden die op eiland te vinden zijn. Ook al hoort Sardinië natuurlijk gewoon bij Italië, is het eigenlijk een klein landje op zich zelf met een hele eigen cultuur en taaltje, maar vooral ook met eigen producten en gerechten.

Neem bijvoorbeeld het Sardijnse biertje Ichnusa, de Sardijnse ricotta ravioli, de Sardijnse amaretti, Pardulas (Sardijnse ricotta cakejes) de Sardijnse nougat (Torrone Sardo), Malloredus ofwel Gnocchetti Sardi ( Sardijnse pasta) maar ook de traditionele salsiccia Sarda (Sardijnse worst met venkel) de pecorino (schapenkaas) en de olijven. Al deze producten laten je het typische Sardinië proeven, een smaak die je laat zien hoe authentiek dit gedeelte van Italië is.

Puur Deliz eilandliefde

Puur Deliz eilandliefde Puur Deliz eilandliefde

Natuurlijk hebben we het één en ander meegenomen om met Puur Deliz nog een lekker gerecht/product aan te bieden, zoals bijvoorbeeld Sardijnse honing van een imker uit Villa Sant Antonio om heerlijke Torrone Sardo te maken.

Puur Deliz eilandliefde

Wat we wel op Sardinië achter gelaten hebben is de Casu Marzu (wormen-kaas), na een paar dagen vond Han de geur toch echt te extreem worden en stond het hem echt tegen om deze kaas mee te nemen. De geur was ook echt heel erg heftig geworden en ik ben dan ook blij dat we het achter gelaten hebben, want als de hele auto er naar geroken had, weet ik niet hoe ik thuis aangekomen zou zijn. Voor alle fans die dus graag deze kaas hadden willen proeven……… Bezoekje aan Sardinië dan maar 😉

Had je nog niet alle blogjes gelezen, zoals die dus van de Casu Marzu? Hieronder alle blogjes onder elkaar:
* Hitte & Heerlijkheid
* Over verboden Sardijnse delicatessen
* Verboden Sardijnse delicatessen deel 2
* Het Italiaanse ontbijt
* Sardijnse zaligheid

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te lezen en misschien zelf ook inspiratie hebben op kunnen doen voor misschien wel een vakantiebestemming en/of lekker eten!

We gaan de aankomende weken met veel nieuwtjes komen, dus houd vooral de website en Social Media in de gaten!

Fijne zondag!!!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.