Zoete bruschetta puur deliz

Als de kids happy zijn dan zijn wij dat ook 😉

We gaan starten met een recept voor brioche brood en 3 creatieve manieren om iets moois op tafel te zetten, waar de kids sowieso blij van worden.

De reden dat ik met jullie deze recepten deel, heb je waarschijnlijk al gelezen in mijn vorige blog: My big fat Italian Easter brunch, lunch en dinner. Ik mag/moet dus voor heel veel familie (volwassenen en kids) heel veel mooie en lekkere dingen op tafel zetten op eerste Paasdag.

In de ochtend heb ik niet heel veel tijd en dit recept is perfect om al de dag ervoor voor te bereiden. Met het recept voor het brioche brood, maak je één deeg, wat je dan voor 3 verschillende gerechtjes kunt gebruiken. Makkelijk, leuk en lekker!!

Wat heb je nodig?
Voor het brioche deeg:
* 500 gr. bloem
* 60 gr. boter (kamertemperatuur)
* 60 gr. suiker
* 200 ml. volle melk
* 2 eitjes
* 3 gr. zout
* 7 gr. instant gist
Je begint met het mengen van de bloem, suiker en gist in een grote kom. Voeg dan de melk en één voor één de eitjes toe totdat alles is opgenomen en je een mooi geheel hebt. Als laatste voeg je de boter (in kleine stukjes) en de zout toe. Blijf kneden tot je een mooie deegbal hebt, die niet meer aan de kom blijft kleven. Easy peasy en je brioche deeg is klaar! Deel de deegbal in drie gelijke stukken en laat je deeg 2 uur rijzen.

Zoete bruschetta met Nutella en aarbeien:

Voor de zoete bruschetta leg je het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm. Zorg dat het deeg ongeveer 2 tot 3 cm dik is en laat dan minimaal 1 uur rijzen.

Brioche brood puur deliz

 

 

 

Bak het brioche brood in een op 180 graden voorverwarmde oven in 25 minuten af.
Eenmaal afgekoeld snijd je het brioche brood in dikke plakken. Je kunt er voor kiezen om de plakken ligt te roosteren zodat het lekker knapperig wordt. Smeer er daarna een dikke laag Nutella op en beleg rijkelijk met stukjes aardbei. Voor de finishing touch nog een beetje poedersuiker en je zoete bruschetta is klaar.

Zoete bruschetta puur deliz

 

 

 

Brioche paashaasjes:

Voor het paashaasje rol je een stuk deeg op voor het lichaam. Voor het hoofdje druk je een stukje deeg een beetje plat en snij je dit aan één kant in. Zie de foto voor een duidelijk beeld. Tot slot gebruik je een rozijntje voor het oogje en een klein bolletje deeg voor het staartje.

Brioche paashaasje puur deliz

 

Leg al je paashaasjes op een bakplaat met bakpapier en laat ze ongeveer een uur rijzen. Bak ze dan voor 10 tot 15 minuten af in een op 170 graden voorverwarmde oven.

Brioche paashaas puur deliz

 

Italiaans paasbrood:

Voor het Italiaanse paasbrood vlecht je twee strengen deeg in elkaar en vorm je een rond broodje, of met drie strengen een dikke vlecht. Leg de gekleurde eitjes erin en laat minimaal één uur rijzen.

Italiaans paasbrood

 

Italiaans paasbrood Bak het paasbrood in een op 170 graden voorverwarmde oven in 20 minuten af.
Versier na het bakken met gekleurde musket en je hebt heerlijke en vrolijke paasbroodjes op tafel.

Italiaans paasbrood

Vorig jaar heeft mijn Brioche 3-ways als 2-ways in de Vettt Lentespeciaal gestaan. Hier kun je voor de paasdagen nog andere tips nalezen!

In mijn volgende blog deel ik met jullie mijn verse pasta recept en bijbehorend recept om ravioli met ricotta te maken!

Tot snel!!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.